20/09-14 13:16

Thorning til partifællerne: Vi skal vinde valgetThorning til partifællerne: Vi skal vinde valget

Statsministeren starter valgkampen i sin tale på partiets kongres. VKO vil udhule velfærden, lyder advarslen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Helle Thorning-Schmidt har 11 måneder tilbage, før hun senest skal udskrive folketingsvalg, og det afspejler sig tydeligt i statsministerens tale på Socialdemokraternes kongres lørdag i Aalborg.

Og selvom partiet har haft en hård sommer i meningsmålingerne, så tror partiformanden på, at arbejderpartiet kan stå med et flertal, når danskerne har været i stemmeboksene.

- Kære kongres. Socialdemokraterne har nu stået i spidsen for regeringen i tre år. Meget er gjort. Meget venter på at blive gjort. Meget er på spil.

Thulesen udfordrer Thorning: Vil I noget?
Thulesen udfordrer Thorning: Vil I noget?

- Derfor er budskabet meget enkelt: Vi skal vinde det valg, lyder det fra statsministeren, efter hun har indtaget talerstolen klædt i et sæt i partifarven rød.

Hun advarer om, at et regeringsskifte vil betyde en "udhuling" af danskernes velfærd.

- Tiden er ikke til en ny omgang tvivlsomme skattelettelser. Tiden er ikke til eksperimenter med vores tryghed, erklærer Thorning.

Socialdemokraterne står i øjeblikket til at få 22 procent af stemmerne i Ritzau Index, der er et gennemsnit af landets fem toneangivende meningsmålinger fra Voxmeter, Epinion, Gallup, Greens og Wilke.

Sammen med De Radikale, SF og Enhedslisten står rød blok til 46,5 procent afstemmerne, mens blå blok står til 53,5 procent. Det vil betyde 82 mandater til rød blok og 93 til blå, hvis det bliver omsat til et valgresultat.

Thorning: Idéen om at skælde Kina ud er død
Thorning: Idéen om at skælde Kina ud er død

Hun forklarer den svigtende tilslutning til regeringspartierne med det hårde oprydningsarbejde efter finanskrisen.

- Hvis man som jeg har prøvet at rydde op efter en teenagefest, så ved man, hvad opgaven var efter 10 år med VKO. Det er hårdt arbejde, og det er ikke alt, der gemmer sig i hjørnerne, som er lige behageligt, konstaterer Thorning.

- Men den gode nyhed er, at vi stort set har fået ryddet op. Den dårlige nyhed er, at Lars, Kristian, Søren og Anders er ved at varme godt op til en ny fest, tilføjer hun med henvisning til de borgerlige partiledere.

Hun hæfter sig ligeledes ved, at De Konservative tøver med at melde sig klar til ministerbilerne, mens Dansk Folkeparti og Liberal Alliance stiller modsatrettede krav til et regeringssamarbejde.

Helle Thorning: Jeg føler mig britisk
Helle Thorning: Jeg føler mig britisk

- Alene i denne uge har De Konservative brugt 10 milliarder på skattelettelser. Dansk Folkeparti vil bruge penge på alt. Liberal Alliance vil have skatten ned til 40 procent.

- Og nogle gange kan man faktisk blive helt i tvivl om, hvad der samler de fire partier ud over, at de er vilde for at holde fest, og Lars Løkke skal sidde for bordenden, lyder det fra statsministeren.

/ritzau/


LÆS OGSÅ: Analytiker: Vestagers EU-exit kan give Thorning politisk spillerum

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx