Af - 28/06-15 13:34; Opdateret: 28/06-15 15:04

Qvortrup: Peter Christensen må være ekstremt skuffetQvortrup: Peter Christensen må være ekstremt skuffet

Der var ikke plads til Peter Christensen på Lars Løkke Rasmussens ministerhold, og det overrasker metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

storybild

Lars Løkke har søndag formiddag præsenteret 16 ministre. Der var plads til en enkelt politiker, der ikke allerede er en del af Folketinget, og det var ikke Peter Christensen, hvilket metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup, ikke lige havde regnet med.

- Det er jeg meget overrasket over, og jeg tror, at Peter Christensen sidder nede i Sønderjylland og er ekstremt skuffet. Er der nogen, der har stået mellem Lars Løkke og kuglerne, så er det ham. Og han er desuden en fantastisk dygtig politiker, siger Henrik Qvortrup.

Peter Christensen er ikke en del af det kommende folketing, da han ikke fik nok personlige stemmer til at komme ind. Det stopper ham dog ikke fra at blive minister, men Lars Løkke har altså ikke tilgodeset sønderjyden.

- Jeg havde forventet, at Peter Christensen var blevet trukket ind. Især, når der er blevet dannet en smal Venstre-regering. Men det fortæller også noget om, hvor benhårdt politik kan være, fortæller Henrik Qvortrup.

Du kan læse hele hans vurdering af det nye ministerhold her.

Løkke: Inden jul skal danskerne igen en tur i stemmeboksen
Løkke: Inden jul skal danskerne igen en tur i stemmeboksen

Løkke: Vi er bevidste om at vi er i mindretal
Løkke: Vi er bevidste om at vi er i mindretal

Henrik Qvortrup havde selv en forventning om, at Peter Christensen blev hentet ind som skatteminister, der er et område, som han har brugt masser af kræfter på, siden han i 2001 kom i Folketinget. At han ikke længere er en del af de 179 folkevalgte, er dog ikke begrundelsen for, at sønderjyden ikke skal sidde i et ministerium.

- Alle Venstre-folk har fået et elendigt valg, og så har Peter Christensen stillet op i den del af landet, hvor Dansk Folkeparti står særlig stærkt. Det ville ikke være rimeligt, hvis Lars Løkke straffede en mand for en nedtur, som Løkke dybest set selv er ansvarlig for, vurderer Henrik Qvortrup.

Den nye beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen er den eneste, der er hevet ind udefra, og ellers består regeringen af 16 ministre fra Venstres folketingsgruppe. Du kan se alle ministrene her.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Løkke får ikke andet end problemer med mindretalsregering

LÆS OGSÅ: Løkke får kritik for at skrotte ministerium for provinsen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx