Af Jesper Larsen - 18/08-17 08:29

Ekstra personale indkaldt på skadestue: I dag tager 5000 unge på druk i DyrehavenEkstra personale indkaldt på skadestue: I dag tager 5000 unge på druk i Dyrehaven

Sidste år gik det særdeles vildt for sig, da flere tusinde unge var samlet i Dyrehaven for at fejre de københavnske og nordsjællandske gymnasiers skolestart.

storybild

Herlev Hospitals børnemodtagelse modtog således ni svært påvirkede unge den aften i august, der alle blev indlagt - heraf to på intensiv, da de var livstruet. De voldsomme begivenheder har nu fået blandt andre Herlev skadesture til at tage sine forholdsregler ved at indkalde ekstra mandskab i form af en speciallæge og to sygeplejersker udover den normale skadestuebemanding.

Derudover er Region Hovedstadens Akutberedskab bevidste om, at der er mulighed for at der kan blive sat ekstra pres på deres mandskab.

- Region Hovedstadens Akutberedskab følger ligesom politiet og de øvrige beredskaber med i, hvordan puttefesten i Ulvedalene udvikler sig fredag den 18. august 2017. Akutberedskabets ambulancer er som altid på vejene og klar til at hjælpe borgere, der bliver akut og livstruende syge eller kommer til skade, oplyser Region Hovedstaden i en mail til TV2.

Sidste år førte drukbegivenheden til, at 16-årige Magnus blev indlagt på intensiv med en promille på fire, hvilket fik hans mor til tasterne på Facebook, hvor hun opfordrede de unge til at drikke med omtanke.

Den samme opfordring kom fra Herlev og Gentofte Hospitals.

- Vi er chokerede over at se så mange unge være så svært påvirkede. Flere unge var reelt livstruede. Vi har ikke oplevet noget lignende tidligere. Set med vores sundhedsprofessionelle øjne vil vi derfor opfordre til dialog både hjemme hos forældrene og på gymnasierne og skolerne med de unge om, hvordan de tager vare på sig selv til fester, lød det fra Jan Toftholm, vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital

 

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx