Af - 04/06-16 10:12; Opdateret: 05/06-16 08:45

Smører du dig ordentlig ind? Seks vigtige steder vi glemmer solcremenSmører du dig ordentlig ind? Seks vigtige steder vi glemmer solcremen

Der er steder på kroppen, hvor de fleste af os altid glemmer solcremen.

Bildstrecke im Grossformat »
Husker du at få smørret dig grundigt ind i solcreme? Klik videre i galleriet og se hvilke seks steder på kroppen, du måske lige skal dobbelt tjekke, om du har smurt ind, før du går ud i solen. Gør du det også? Vasker hænderne efter du har smurt solcreme på kroppen? Det er en dum idé. Hænderne er ligesom andre steder på kroppen, vigtig at beskytte mod solen. Hvis du gerne vil undgå fedtede hænder, kan du tørre solcremen af håndfladerne med en vådserviet. Her gør det ikke noget at undlade solcremen, da huden er tykkere og derfor ikke så modtagelig for solen. Ifølge bogen The Skin Cancer Foundation Journal er vores ører det tredje mest hyppige sted for basalcellekarcinomer, der er den mindst farlige form for hudkræft. Denne form for hudkræft kommer ofte i ansigtet, hvor ørerne sidder. Men de bliver gerne glemt, når der skal smøres solcreme på, selvom de er mindst ligeså vigtige at få smurt ind. Læberne og især underlæben har brug for at blive smurt ind i solcreme. Ifølge Skin Cancer Foundation har din læbe 12 gange større risiko for hudkræft end overlæben. Og specielt mænd skal være opmærksomme på at få smut dem ind, da de har 13 gange større risiko for at udvikle læbekræft end kvinder. De fleste af os smører solcreme på, efter vi har taget badetøjet på, for at se, hvor vi skal smøre os ind. Men faktisk er det endnu bedre at give hele kroppen en omgang solcreme inden du hopper i badetøjet. På den måde sikrer du dig bedst mod solens stråler, da de godt kan skole dig gennem din bikini/badeshorts. Huden på vores øjenlåg er ekstremt følsom, og derfor er det rigtig vigtigt at sørge for at give dem en smule solfaktor. Du kan med fordel bruge en dag- eller øjencreme med solfaktor i så du undgår, at det bliver for klistret. Husker du at få smurt knæhulerne ind i solfaktor inden du går ud i solen? Har du først glemt det en gang og er blevet solskoldet, glemmer du det næppe igen.

Se hvilke seks steder på kroppen hvor det er vigtig at bruge solfaktor, men som du glemmer i galleriet øverst.

25 grader og sol fra en skyfri himmel.

Solcremen er vigtig i disse dage, hvor sommeren er kommet til Danmark og solen står højt på himlen.

Men det er ikke alle steder på kroppen, vi formår at smøre lige grundig ind.

Derfor skal du passe på med at bruge spray-solcreme
Derfor skal du passe på med at bruge spray-solcreme

Selvom de fleste er gode til at beskytte sig mod solens ståler ved hjælp af solcreme, der er vigtigt for at undgå skoldninger og forhindre hudkræft, så er der seks steder på kroppen, som ofte bliver glemt. Det skriver Søndagsavisen.

Du kan se hvilke steder, vi ofte glemmer, når der skal solcreme på kroppen i galleriet øverst.

Hav grillen klar: Så vildt bliver weekendens vejr
Hav grillen klar: Så vildt bliver weekendens vejr

LÆS OGSÅ: Så er det ved at være tid, men: Solcreme kan ødelægge din sæd

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx