Af Sebastian Bjerring Jensen - 26/05-17 13:56

Populært legetøj rives ned fra hylderne: 'Jeg har aldrig oplevet noget lignende'Populært legetøj rives ned fra hylderne: 'Jeg har aldrig oplevet noget lignende'

Hvis du går en tur på den lokale hovedgade i disse dage, kan du ikke undgå at spotte adskillige børn og voksne, der i deres ene hånd har en 'trekantet dims', der spinner rundt.

storybild

Navnet på legetøjet er 'fidget spinner', og det er helt enormt populært blandt især unge. I hele verden såvel som i Danmark. Det mærkede legetøjsbutikken Rodes Legetøj i Hillerød for nyligt til.

Pludselig strakte der sig nemlig en kø på omkring 200 meter foran forretningen, men hvorfor? Rodes Legetøj begyndte simpelthen bare at sælge den populære fidget spinner:

- Jeg har solgt legetøj i 30 år og set mange diller komme og gå. Hønseringe, yoyoer, Pokemon og Kendama. Men jeg har aldrig oplevet noget lignende som med fidget spinneren. Vi har solgt 6.000 af dem på 14 dage. De første 1.440 styk fik vi fra Sverige. Dem solgte vi på en dag. Vi har lige bestilt ekstra 14.000 fra Østen, men jeg tør ikke lægge dem i webshoppen. Jeg er bange for, at de bliver solgt så hurtigt, at vi ikke har til alle dem, der bestiller, fortæller Bent Rode til Politiken.

Legetøjskæder om nyt megahit blandt danske børn: Vi har aldrig oplevet noget lignende
Legetøjskæder om nyt megahit blandt danske børn: Vi har aldrig oplevet noget lignende

Politiken har også talt med indehaveren af legetøjsbutikken Superhelten i København, og han - Benjamin Preisler Herbst - bekræfter tendensen. Han har aldrig, i sine 17 år som legetøjsforhandler, set en dille tage fart så pludseligt.

Fidget spinners kan købes i de fleste legetøjsforretninger og koster mellem 80 og 200 kroner.

Mor advarer forældre, efter hendes datter var ved at blive kvalt af Fidget Spinner
Mor advarer forældre, efter hendes datter var ved at blive kvalt af Fidget Spinner

Man skal dog også være lidt påpasselig med den populære dille. En amerikansk mor måtte nemlig for nyligt advare mod det spinende legetøj, efter hendes datter pludselig havde slugt en lille del fra sin fidget spinner.

- Børn i alle aldre leger med dem, men det er ikke alle Fidget Spinners, der kommer med alders-advarsler. Kuglelejerne falder let ud, så hvis du har børn under otte år, bør du være opmærksom på, de kan blive kvalt i dem, skrev Kelly Rose Joniec i sit Facebook-opslag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Stor mystik om dødsfald: Sådan var...
bt.dk
Dansk stjerne i mystisk fravær:...
bt.dk
Øresundsforbindelsen måtte lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx