Af - 16/12-16 16:03; Opdateret: 16/12-16 16:22

Manu Sareen holdt hemmeligt bandemøde med Jønke og SandbergManu Sareen holdt hemmeligt bandemøde med Jønke og Sandberg

To år før Manu Sareen blev minister, så holdt han et hemmeligt mæglermøde med Jønke og Brian Sandberg i en park for at stoppe bandekrigen i København.

storybild

(Billede: Jonas Skovbjerg Fogh, Scanpix)

Under bandekonflikten i København, hvor kuglerne føg om ørene med mere end 100 skudepisoder og syv dræbte i 2009, holdt senere social- og integrationsminister Manu Sareen for De Radikale, et møde med toprockerne Jørn Jønke Nielsen og Brian Sandberg i en park nord for København.

Mødet blev aldrig opdaget af PET, selv om et værtshusemøde med en rocker rent karrieremæssigt kostede Henrik Sass Larsen et par år i skyggen. Det fremgår af en ny bog 'Exit Sandberg', hvor den tidligere toprocker i Bandidos og Hells Angels lægger kortene på bordet.

- Den senere integrationsminister satte HA’s to bedst kendte rockere stævne i Bernstorffsparken i Gentofte for at tilbyde sig som mægler i konflikten med indvandrerbanderne. Han havde allerede talt med lederen fra Nørrebro, sagde han, og Brian Sandberg regnede med, at der var tale om hans gamle bekendte Lille Abde. Han regnede også med, at politikeren mest af alt gerne ville tage æren for at stoppe skyderierne i de københavnske gader, skriver bogen.

Brian Sandberg kalder i en mail til metroxpress Manu Sareen for flink.

Manu Saren, der i dag er skiftet til Alternativet, bekræfter mødet i en mail:

- Min gamle kammerat, som kender Jønke og vi talte om, at det var dybt problematisk med den bandekrig, som hærgede København. Martin foreslog at jeg kunne ringe til Jønke og snakke med ham. Det gjorde jeg som det første og han ville godt mødes. Jeg ville efterfølgende tage kontakt til nogle af drengene fra Blågårdsplads, hvis der var basis for en mægling, da jeg er uddannet konfliktmægler og havde boet i området i mange år, skriver Manu Sareen.

Også Jørn 'Jønke' Nielsen vælger i en mail at bekræfte mødet.

- Da jeg i sin tid mødtes med Manu Sareen i Bernstorffsparken aftalte vi at holde mødet for os selv. Jeg kan forstå, at Sandberg har undladt at overholde aftalen, og nu da Manu Sareen selv har kommenteret på mødet kan jeg bekræfte, skriver han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anfører Kjær støttede dopingdømt...
bt.dk
Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
LTF-medlem udvises af Danmark
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx