Af - 19/01-15 17:30; Opdateret: 19/01-15 17:46

Tove i opgør med telefon-svindlerne: Sådan tager hun kampen opTove i opgør med telefon-svindlerne: Sådan tager hun kampen op

Verden har brug for flere som Tove.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Alan Marsh)

Tove er en hverdagens helte, når hun fra sit hjem i Albertslund kører sin personlige vendetta imod de udlandske fupopkald, der vil lokke kredit- og kontooplysningerne ud af pc-brugere.

Opskriften på hævn er både sød, og fantastisk udspekuleret, det skriver sn.dk.

Ligesom mange andre har Tove igennem længere tid modtaget opkald fra udlandet, hvor falske it-supportere har ville hjælpe hende med en opdigtet computervirus på pensionistens computer. Det er klassisk trick, hvor it-supportere har lokaliseret en fup-fejl på ofrets telefon, eller har opdigtet et mystisk trafikuheld i udlandet, hvor man nu skal betale erstatning.
Alt sammen for at lokke penge eller kontooplysninger ud af sagesløse ofre.

Pensionist dyrkede pot i haven: Ville have planten identificeret live i radioen
Pensionist dyrkede pot i haven: Ville have planten identificeret live i radioen

Til at begynde med forsøgte Tove at lægge på med det samme, når hun hørte den engelsktalende fupmagers stemme. Hun truede med politi, skældte og smældte, sagde at hun ikke ejede en PC - men så fik hun en fremragende idé.

- Så kom jeg til at tænke på, at mens de talte med mig, kunne de ikke stjæle fra andre. Nu taler jeg venligt til dem, lader som om jeg tror på dem, fortæller at min computer er meget gammel og længe om at varme op, men de vil gerne vente. Så lægger jeg telefonen og læser avis indtil råbene: 'Ma-am, ma-am' lyder så hjerteskærende, at jeg frygter, at de er ved at give op. Det varer som regel 10 minutter. Jeg tager nu telefonen og siger, at computeren er klar.

Tre røvere overfaldt pensionist: De vidste ikke han kunne karate
Tre røvere overfaldt pensionist: De vidste ikke han kunne karate

Herefter udgiver Tove sig for at være mere end almindelig tung at danse med.

- Nu begynder en samtale, der har fået mig til at forstå, hvor sjovt det må være, at være stand-up komiker: De skal have mig til, at give dem adgang til min computer og jeg har svært ved at høre, at forstå engelsk, at forstå i det hele taget og bare at finde controlknappen : 'Sådan én er der ikke på min computer, nåh, skal jeg trykke ctrl, det har jeg gjort, nej der sker ingenting, ja c t r l - jeg har trykket på dem alle fire.'

Da Tove satte sin søde hævn i system, kunne hun først drive en samtale op på mellem 20-25 minutter. I dag melder hun om en rekord på hele 47 frustrerende minutter.

TV: Den her 77-årige bedstemor er stærkere end dig
TV: Den her 77-årige bedstemor er stærkere end dig

Tove slutter altid sine langmodige samtaler på samme måde. Hun fortæller personen i den anden ende, at de er kriminelle, at hun ikke engang har tændt sin computer og at hun i øvrigt har spildt deres tid med vilje.

Og reaktionen er altid, at den it-kriminelle giver udtryk for, at pensionisten fra Albertslund har ødelagt fupmagerens dag. Tove har forsøgt at gå til politiet med de mange fupopkald, men de kan intet gøre. Derfor fortsætter hun sit godmodige korstog på telefonkriminalitet.

- Selvfølgelig bruger jeg også min egen tid på det, men som pensionist har jeg jo tid. Jeg har tidligere været involveret i en del frivilligt arbejde og betragter min indsats som et stykke frivilligt arbejde til gavn for svindlernes potentielle ofre. Hvis alle vi, der ikke har gået i flinkeskole, holder dem beskæftiget længst muligt, beskytter vi vores medborgere og gør de kriminelles arbejde rigtigt frustrerende.

Bedstemor til tre tackler efterlyst forbryder
Bedstemor til tre tackler efterlyst forbryder

Læs Toves fulde beretning om sin særprægede hævn på sn.dk

I Christopher Nolans Batman-film lyder det fra politikommisær Gordon, spillet af Gary Oldman, at Gotham City har brug for Batman. Og uden øvrig sammenligning, vil det ikke være at strække den for langt at sige, at Danmark har brug for en sej pensionist som Tove.

LÆS OGSÅ: Pige vil springe ud over for bedstemor: Så bliver det pinligt

LÆS OGSÅ: Gammel bryllupsvideo afslører vild kærlighedshistorie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx