Af - 14/10-14 10:57

Trine Pertou Mach er ny socialordfører i SFTrine Pertou Mach er ny socialordfører i SF

Den ellers vragede SF-rebel sætter sig på et at partiets vigtigste områder frem mod valget.

Gruppeformand Jonas Dahl har rystet posen med ordførerskaber i SF og dermed sat det hold, der skal profilere partiet frem mod folketingsvalget, der senest skal afholdes i september næste år.

Rokaden betyder blandt andet, at Trine Pertou Mach bliver ny socialordfører, fremgår det af en pressemeddelelse fra partiet.

Området er udset som et af de vigtigste for partiet frem mod valget.

Hun har den seneste tid ellers siddet på mere perifere ordførerskaber som udviklingsordfører, ungdomsuddannelsesordfører, landbrugs- og fødevareordfører, fiskeriordfører samt miljøordfører.

Hun beholder ordførerskaberne for ungdomsuddannelser og udviklingspolitik og overtager samtidig også ansvaret for børneområdet.

Trine Pertou Mach var et af fire medlemmer af folketingsgruppen, som stod mest på bagben under statens salg af dele af energigiganten Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Det var årsagen til, at daværende SF-formand Annette Vilhelmsen trak partiet ud af regeringen, og da den nye formand, Pia Olsen Dyhr, satte sit hold, fik Pertou Mach ikke plads ved højbordet.

Anne Baastrup, der er tilbage efter en længere sygemelding, får transportområdet som eneste resort.

Pernille Vigsø Bagge, der også sidder i byrådet i Vesthimmerlands Kommune og er i gang med at uddanne sig til præst, skærer lidt ned i sine ordførerskaber.

Karina Lorentzen bliver udkantsordfører, og Lisbeth Bech Poulsen bliver fødevareordfører.

SF-veteranen Holger K. Nielsen sætter sig på hele udlandsområdet, da han overtager partiets EU-ordførerskab fra Lisbeth Bech Poulsen. Han er ligeledes udenrigsordfører og forsvarsordfører.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Krig i Venstre: Partifælle angriber...
bt.dk
Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Ståle om sit hold: Ingen har dumpet
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx