Af Berit Hartung - 19/09-17 16:15

12-årig pige nægtede at aflevere sin mobil: Nu er tre lærere anmeldt for vold 12-årig pige nægtede at aflevere sin mobil: Nu er tre lærere anmeldt for vold

Tre sønderjyske lærere meldt til politiet efter lejrtur til Bornholm.

storybild

Efter en lejrtur til Bornholm er tre lærere fra Aabenraa blevet meldt til politiet. (Arkivfoto) (Billede: Brian Bergmann)

Et eller andet gik tilsyneladende helt galt, da en flok skoleelever fra Aabenraa-egnen var på lejrtur til Bornholm i begyndelsen af september.

I hvert fald har en familie til ét af børnene på turen valgt at melde tre lærere til politiet for vold, efter at børnene er kommet hjem igen.

Det skriver JyskeVestkysten.

Sagen begyndte at rulle, da en 12-årig pige kom hjem og fortalte, at hun havde haft en konflikt med lærerne, fordi hun ikke ville aflevere sin mobiltelefon.

Før turen havde børnene fået indskærpet, at der ikke måtte være SIM-kort i deres mobiler, da de kun skulle bruge telefonerne til at tage billeder undervejs. Det forbud havde pigen imidlertid overtrådt, og da lærerne ville inddrage hendes mobil, nægtede hun.

Ifølge pigens bedstefar, der har meldt sagen til politiet, udviklede sagen sig dramatisk.

Da hun nægtede at aflevere mobil og SIM-kort, trak de tre lærere hende ind i et rum, hvor de - stadig ifølge pigens forklaring - låste døren, trak gardinerne for og holdt hende fast i både arme og ben, mens de vristede telefonen fra hende.

»Det var forkert, at hun havde SIM-kortet med. Det har vi indrømmet. Og selvfølgelig skulle hun have afleveret telefonen, da de bad hende om det. Men det berettiger dem ikke til at behandle hende på den måde. Man har da ikke ret til at udøve fysisk vold mod et barn for at få et SIM-kort. Jeg har aldrig været med til noget lignende,« siger bedstefaren til JyskeVestkysten, hvor både han, pigen, hendes øvrige familie samt lærere og skolen optræder anonymt.

Ifølge avisen blev der efter turen afholdt et møde mellem skolelederen, to af de involverede lærere og en repræsentant for børn- og ungeforvaltningen, men det syntes familien ikke, de fik noget ud af, og derfor valgte de at melde sagen til politiet.

Politikommissær Henning Marcussen fra Aabenraa Lokalpoliti bekræfter, at der ligger en anmeldelse på tre lærere fra en lokal skole, men han ønsker ikke at kommentere sagen.

Heller ikke skolelederen ønsker at udtale sig til pressen om sagen.

Episoden har ikke umiddelbart fået konsekvenser for de tre lærere.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slukker Palles VM-drøm: Får ikke...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Mysterium på Christiania: Hvorfor...
bt.dk
Politiet har fundet lig i nedbrændt hus
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx