Af - 07/10-15 10:54; Opdateret: 07/10-15 11:07

Fik brev med krav om film-erstatning: De beskylder os for at være tyveFik brev med krav om film-erstatning: De beskylder os for at være tyve

Hundredvis af danskere har fået et brev med krav om erstatning efter påstand om brud på ophavsrettigheder. To modtagere af brevet nægter at betale.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du har modtaget et brev med krav om erstatning, så vil vi gerne høre fra dig. Skriv til cha@mx.dk
---------------------------------------------------------------------------------------------

Hundredvis af danskere har for nylig modtaget et brev med en opfordring til at betale erstatning for ulovlig streaming af film på blandt andre net-tjenesten Popcorn Time.

Men det er ikke alle, ifølge dem selv, der har fået brevet på et berettiget grundlag.

Således har metroxpress fået flere henvendelser fra læsere, der ikke kan genkende de beskyldninger, som de har fået fra advokatfirmaet Opus Law, der står bag brevene på vegne af deres klient, filmdistributøren Scanbox Entertainment.

- Min kone og jeg blev lidt rystet over, at de bare sender et brev og tror, at vi betaler. Jeg ved, vi ikke har gjort det, for vi var på vej på ferie på det tidspunk, hvor filmen ifølge brevet skulle være downloadet, siger en vred brevmodtager, Jan, til metroxpress.

Hundredvis af danskere får brev med krav om film-erstatning
Hundredvis af danskere får brev med krav om film-erstatning

I brevene, som metroxpress har set, skriver advokatfirmaet, at en retssag kan undgås ved en betaling på 2.200 kroner. Men de penge skal Scanbox ikke regne med at få fra Iben, der også har fået en opkrævning, da hun nægter at have set filmen 'And So It Goes,' som beskyldningen lyder.

- Jeg er teknikidiot. Vi har Viaplay og Netflix, og den film har vi aldrig set. Hvis jeg gerne ville se den, havde jeg bare købt den. De beskylder os jo for at være tyve. Hvis jeg skulle være tyv, ville det ikke være for den halvtredser, som filmen koster at leje, siger Iben.

Populær 'Netflix'-kopi er kendt ulovligt
Populær 'Netflix'-kopi er kendt ulovligt

Ifølge advokat Niels Dahl-Nielsen hos Opus Law skal brevene ikke betragtes som trusler, men derimod som en begyndende dialog.

- Vi forsøger at få fat på de personer, som har foretaget ulovlige handlinger. Men hvis man ikke har gjort noget, har man ikke noget at frygte. Der er ikke tale om regninger og bøder, og vi skriver et forslag til en løsning, siger advokaten.

Gratis streamingtjeneste vokser med rekordfart og truer Netflix
Gratis streamingtjeneste vokser med rekordfart og truer Netflix

Jans og Ibens fulde navn er redaktionen bekendt. Begge ønsker at være anonyme så længe sagen pågår.

Hvis du har modtaget et brev med krav om erstatning, så vil vi gerne høre fra dig. Skriv til cha@mx.dk


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama i supermarked: Gidseltager og...
bt.dk
Kendt shoppingcenter udvider: Nu...
bt.dk
Magnussen vil ikke tale om det: 'Det...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx