Af Ritzau - 15/10-16 11:15; Opdateret: 15/10-16 11:57

Psykiatrien får nye sikre afdelinger efter drab på bostederPsykiatrien får nye sikre afdelinger efter drab på bosteder

Politikere afsætter 400 millioner kroner til at forbedre bosteder og skabe nye socialpsykiatriske afdelinger.

storybild

Efter fem drab på bosteder har partierne i satspuljen aftalt at oprette 150 pladser på nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger. Her vajer flaget på halv efter drab på en ansat ved bostedet Lindegården i Roskilde. (Billede: Scanpix/Claus Bech)

Der skabes 150 pladser på nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger til en mindre gruppe borgere. Det sker som led i en aftale til 400 millioner kroner, som skal forebygge vold på bosteder.

Det oplyser sundhedsminister Sophie Løhde (V) og socialminister Karen Ellemann (V) i en pressemeddelelse.

Aftalen kommer efter flere drab på ansatte på de eksisterende bosteder.

Den er indgået inden for rammerne af satspuljen og omfatter alle partier undtagen Enhedslisten. Der bruges 277 millioner kroner til at skabe de nye afdelinger i alle fem regioner.

Samtidig skal de ansatte efteruddannes, og arbejdsmiljøet skal forbedres, ligesom bostederne skal samarbejde bedre med sygehusenes psykiatriske afdelinger.

Et nyt indsatsteam skal på bostederne undervise ansatte og ledere i, hvordan de undgår konflikter med beboerne. Desuden skal de lære, hvordan de skal reagere i tilspidsede situationer. Bosteder får også faste læger tilknyttet.

Sundhedsminister Sophie Løhde glæder sig over aftalen.

- Vi samler nu psykiatrisk behandling, misbrugsbehandling og den rehabiliterende indsats under samme tag. På den måde skal patienten ikke opsøge og møde op til behandling andre steder, siger Sophie Løhde.

- Det handler om at forebygge vold og kriminalitet og dermed skabe en mere tryg hverdag for både medarbejdere og patienter.

De nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger behandler patienter med svære psykiske lidelser og komplekse sociale problemer. Patienterne reagerer voldeligt. De skal også behandles for alkohol- og stofmisbrug.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx