Af Claus Bøge Jensen - 01/08-14 13:44

Sygehus: Rygere skal holde sig indenfor den gule stribeSygehus: Rygere skal holde sig indenfor den gule stribe

Tidligere formand for Socialdemokratisk Ungdom mener, at det er en klapjagt mod rygerne. Chef fra sygehuset siger, at de blot følger politikken.

storybild

Et fint skilt ved siden af afmærkningen fortæller patienterne og de besøgende, hvor de skal stå, hvis de vil nyde en smøg. (Billede: Camilla Schwalbe)

Camilla Schwalbe, der er medlem af Tårnbys kommunalbestyrelse og tidligere formand for Socialdemokratisk Ungdom, er fortørnet. Det er hun på rygernes vegne efter et besøg hos Tønder Sygehus og skriver således på sin facebook-profil:

'Det her er til dags dato det mest groteske eksempel på den klapjagt. Tønder Sygehus har afmærket et lille frimærke på en kæmpe græsplæne. Et sygehus skal være sundhedsfokuseret/forebyggende/oplysende, men det er for meget.'


Forbud mod smøger på perronen: Det kan rygerne blæse på
Forbud mod smøger på perronen: Det kan rygerne blæse på

Ryg, rejs og vær ligeglad
Ryg, rejs og vær ligeglad

Hos Tønder Sygehus lyder forklaringen, at det skam er et bevidst valg, at patienter og pårørende ikke skal have mulighed for at komme i dækning for regn og vind, når der skal pulses løs:

- De forhold vi byder rygerne, er en helt bevidst beslutning fra direktionens side. Blandt andet fordi vi skal opfylde regionspolitikken om at få rygerne væk fra indgangene til sygehuset. Der er truffet en beslutning om, at vi ikke vil prioritere pengene på at folk skal kunne ryge.

Lokofører taget på fersk gerning: Her glemmer han det nye rygeforbud
Lokofører taget på fersk gerning: Her glemmer han det nye rygeforbud

EU vil gøre ungdommen røgfri
EU vil gøre ungdommen røgfri

- Vi ønsker at sende et signal om, at det er usundt at ryge. Desuden strider rygning mod vores mission om at gøre syge mennesker raske, siger chef for servicecenteret på Sygehus Sønderjylland, Bo Andersen, til tv2.dk.

Han har dog forståelse for, hvis nogle personer føler sig udstillet ved at stå i rygeafmærkningen, men giver samtidig udtryk for, at han ikke tidligere har oplevet, at folk har klaget over forholdene.

Bo Andersen mener desuden, at man også vil føle sig udstillet andre steder:

- Men man udstiller jo også sig selv ved at stå foran indgangen og ryge. Og vi gør jo altså det her af hensyn til ikke-rygerne.

Hospital i Hillerød: Tre cigaretter og du er fyret
Hospital i Hillerød: Tre cigaretter og du er fyret

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx