Af Maria Christine Madsen - 03/10-17 08:07

Tinne og Pers søn kom aldrig hjem fra studietur: Ven kunne se, der var noget galtTinne og Pers søn kom aldrig hjem fra studietur: Ven kunne se, der var noget galt

Hvorfor valgte han at springe ud fra den bro?

storybild

Broen i Firenze, som 18-årige Peter Borch sprang ud fra. (Billede: Google Maps)

Det er det store, ubesvarede spørgsmål, som familien sidder tilbage med, efter en ung dansk mand på 18 år i sidste uge under en tur med sit gymnasium til den italienske by Firenze valgte at springe ud fra Vespucci-broen ned i Arno-floden efter en bytur.

Det fortæller forældrene til den unge mand - Peter Broch - til Frederiksborg Amts Avis.

En stor eftersøgning blev sat i gang for at finde den unge gymnasieelev, efter han af endnu uvisse årsager midt om natten til torsdag i sidste uge valgte at springe ned i floden. En klassekammerat og ven havde været sammen med ham på det tidspunkt og havde forsøgt at stoppe ham, men desværre var der ikke noget at gøre.

Om formiddagen blev han fundet død nogle hundrede meter længere nede ad floden, der løber gennem den italienske by.

Til Frederiksborg Amts Avis fortæller hans forældre - Tinne Borch Jacobsen og Per Henning - at deres søn ikke var selvmorderisk eller ked af livet, og at de ikke kan finde en forklaring på, hvorfor han gjorde det.

»Om onsdagen havde han været sjov og glad, og om aftenen var de taget i byen for at tage afsked, inden de skulle hjem. På et tidspunkt er han blevet vred over noget, ked af noget, og hans bedste ven kunne godt se, at der var noget galt, og han fulgte med ham ud af diskoteket,« fortæller hun til mediet og forklarer, at familien har valgt at stå frem for at undgå misforståelser og rygtedannelser om det, der skete.

Hun fortæller, at sønnen kan have reageret på en impuls og ikke have gennemtænkt, at det kunne koste ham livet, ligesom hun ikke kan lade være med at tænke på, om 'han har nået at fortryde i de to-tre sekunder, inden han ramte vandet'.

Peters far - Per Henning - fortæller til Frederiksborg Amts Avis, at han tænker på, om nogen kan have puttet noget i sønnens glas, men at det kun er en gisning.

Den 18-årige gymnasieelev var af sted på studietur med sin klasse fra Espergærde Gymnasium, da det skete.

I sidste uge fortalte gymnasiets rektor, Henrik Bæch, til BT, at klassen var meget mærket af det.

»Klassen var i dyb sorg. Ja, hele gymnasiet er i sorg,« sagde han og fortalte, at han fredag havde taget imod den sønderknuste klasse i lufthavnen i Kastrup.

»I formiddags (fredag, red.) havde vi en mindehøjtidelighed med et minuts stilhed til ære for hans minde. Så har vi også oprettet et sted, hvor man kan sætte et lys eller blomst, eller hvad man har lyst til,« tilføjede han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Single Bendtner nærmer sig...
bt.dk
Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx