Af Ritzau - 03/11-16 12:15; Opdateret: 03/11-16 12:49

Ny aftale styrker indsatsen mod parallelsamfundNy aftale styrker indsatsen mod parallelsamfund

Satspuljeaftale sikrer penge til et nyt videns- og rådgivningscenter for forebyggelse af radikalisering.

storybild

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) glæder sig over, at en delaftale i satspuljeforhandlingerne giver nye værktøjer i kampen mod parallelsamfund. (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

En netop indgået delaftale i satspuljeforhandlingerne giver nye værktøjer til bekæmpelse af parallelsamfund og radikalisering.

Sådan lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der torsdag har indgået en aftale med partierne bag satspuljeforliget.

- Jeg er glad for, at vi har indgået en aftale, som sikrer et markant løft i forebyggelsen af radikalisering og ekstremisme og sætter målrettet ind mod social kontrol og æresrelaterede konflikter, siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

Med aftalen sikres 227,4 millioner kroner frem mod 2020 til indsatsen mod parallelsamfund og radikalisering.

Aftalen giver følge ministeren kommunerne nogle konkrete værktøjer til at løse opgaven med at sætte ind på parallelsamfund.

Det sker blandt andet i form af etablering af et nationalt videns- og rådgivningscenter for forebyggelse af ekstremisme og radikalisering.

Aftalen sikrer også penge til hjælp til ofre for æresrelaterede konflikter.

Eksempelvis afsættes der penge til såkaldte exitforløb for personer, der ønsker at bryde med den negative sociale kontrol, de udsættes for af familien.

Aftalen er indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, de Radikale, SF og de Konservative.

SFs gruppeformand Jacob Mark er tilfreds med aftalen.

- Jeg er rigtig stolt af, at vi er lykkedes med at forhandle flere udslusningsboliger og krisecenterpladser til forfulgte kvinder og mænd igennem.

- Det betyder, at indsatsen mod social kontrol vil blive meget stærkere, og at mange flere kvinder og mænd kan få den frihed, de har ret til, siger Jacob Mark i en skriftlig kommentar.

Sofie Carsten Nielsen, gruppeformand for de Radikale, mener, at der med aftalen endelig tages hul på arbejdet med at bekæmpe radikalisering og undertrykkelse.

- Det sker jo ikke ved at stå og råbe på symbolpolitik, smykkelov og grænsekontrol, men ved det hårde arbejde, der handler om at inddrage de mennesker, der hver dag kæmper for ligestilling og lige muligheder for de børn og unge, der er underlagt social kontrol og undertrykkelse i boligområder, siger hun.

Satspuljen er et beløb, som afsættes hvert år til initiativer, der har til formål at forbedre vilkårene for svage og udsatte grupper samt personer på overførselsindkomst.

Satspuljen fordeles ved forhandling og aftale mellem regeringen og satspuljepartierne.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx