Af - 10/03-15 15:48; Opdateret: 11/03-15 11:08

Tiltrukket af sure smileys: Helsefirma fortsætter med at vildlede forbrugerneTiltrukket af sure smileys: Helsefirma fortsætter med at vildlede forbrugerne

Wellvita er igen blevet politianmeldt af Fødevarestyrelsen efter deres seneste besøg.

Bildstrecke im Grossformat »

Fødevarestyrelsens sure smiley til Wellvita. (Foto: Fødevarestyrelsen)

En glad smiley og helsefirmaet Wellvita er ikke to ting, der rimer på hinanden. For igen er virksomheden endt med at få en meget sur smiley af kontrollanterne hos Fødevarestyrelsen.

Dermed ændrer smilet sig ikke på smileyen, men beholder det samme udtryk som i de foregående tre rapporter, og Wellvita bliver endnu engang politianmeldt. Et af forholdene omhandler markedsføringen af produktet Movizin Complex, hvor den tidligere 'Lykkehjul'-vært Bengt Burg bliver brugt som blikfang.

'Bengt Burg har gennem mere end 4 år brugt Movizin', hvilket får følgende kommentar i kontrolrapporten; '(der) er tale om vildledning af forbrugerne, idet produktet først blev anmeldt som kosttilskud til Fødevarestyrelsen den 26. august 2014,.'

- Jeg har taget det i fire år, og for mig er det bare Movizin, siger Bengt Burg til Metroxpress.

Wellvita forklarer, at det er en fejl fra Fødevarestyrelsen side.

- Vi skriver jo, at Bengt Burg har taget Movizin i fire år, hvilket er rigtig. Derudover tilføjer vi, at han er en varm anbefaler af vores nye produkt Movizin Complex. Dermed må de blande de produkter sammen, siger Rene Sørensen, marketingansvarlig hos Wellvita.

Hos Fødevarestyrelsen er man ærgerlige over sagen.

- Det er selvfølgelig ikke en ønskværdig situation, og de burde rette op på det. Men i det her tilfælde er de ikke enige med os, siger bromatolog hos Fødevarerejseholdet, Kosttilskudsgruppen, Christina Møller og uddyber:

- Vi har fulgt den normale praksis for eskalerende myndighedsudøvelse, hvor vi startede med indskærpelser, påbud og bøder for de konstaterede overtrædelser, men er nu gået til direkte politianmeldelse, så sagen kan afgøres i retten.

Wellvitas marketingansvarlig, Rene Sørensen, mener dog, at det er en overreaktion fra Fødevarestyrelsens side at helsefirmaet er blevet politianmeldt:

- Hver gang, vi får en kontrolrapport, forsøger vi at rette ind, hvilket også kan ses i den seneste, at vi faktisk gør. Men det er ret vildt og ude af proportioner, at vi blevet politianmeldt.

- Men hvis de nu havde gået i dialog med, så ville det have været det, siger Rene Sørensen.

Læs de seneste fire sure kontrolrapporter til Wellvita her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Fire skiløbere frygtes døde i lavine
bt.dk
Stærkt! Dansk succesduo spiller sig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx