Af Rit - 04/08-16 07:41

Voldelig nat i København: Bilkapring, røveri, skud og kniv-voldVoldelig nat i København: Bilkapring, røveri, skud og kniv-vold

Bilkapring, røveri, skud og voldsomt knivstikkeri på åben gade. Det har været en voldelig nat i det københavnske. Få overblikket her.

storybild

(Billede: kim Haugaard)

Onsdag aften har været en voldsom aften i det københavnske. Politiet leder i øjeblikket efter gerningsmændene bag et kapringsrøveri mod en billist, der holdt for rødt i Valby. I Hvidovre blev en 21-årig mand ramt af skud, og i Valby blev en også 21-årig mand fundet på en bænk med livstruende stiksår.

Få overblikket her:

Truet med pistol: Bilist tvunget til at køre København rundt

Et røveri har sent onsdag aften udspillet sig flere steder i København, efter at fem personer tvang sig ind i en bil, der holdt for rødt lys i Valby.

Herefter bliver chaufføren tvunget til at udlevere sine værdier og derefter køre til sin bopæl, der bliver gennemrodet. Det fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Gunnar Nørager.

- Den forurettede kommer kørende i sin bil i Valby, da han stopper for rødt lys ved Zoologisk Have. Da han holder for rødt, er der nogen, som tvinger sig adgang til hans køretøj. Det drejer sig om fem personer, siger Gunnar Nørager.

Truet med pistol: Bilist tvunget til at køre København rundt
Truet med pistol: Bilist tvunget til at køre København rundt

Manden bag rattet bliver ifølge eget udsagn truet med en pistol til at udlevere det, han har af værdier i bilen. Herefter tvinger de fem personer manden til at fortælle, hvor han bor, og han bliver truet til at køre til sit hjem på Frederiksberg.

- De kører til bopælen, hvor de gennemroder lejligheder. Derefter tvinger de ham til at køre til Rødovre, hvor gerningsmændene forsvinder fra bilen, siger den centrale efterforskningsleder.

Offeret for røveriet er 43 år. Han har fortalt, at han er blevet slået med pistolen. Han har dog været i stand til at afgive forklaring til politiet.

Der er tale om en "almindelig personbil". Politiet ønsker ikke at komme det nærmere, men der er ikke tale om en stationcar eller større bil.

Gerningsmændene er beskrevet som unge mennesker af somalisk afstamning. Der er ingen oplysninger om, at manden kendte dem.

Det er bilisten selv, der slår alarm til politiet.

- Vi får meldingen klokken 23.32, men gerningstidspunktet er angivet til cirka 23. Røveriet tager altså cirka en halv time, siger Gunnar Nørager.

Politiet efterforsker nu sagen, men vil ikke uddybe yderligere.

- Der er en masse efterforskningsskridt, vi nu skal tage, men dem holder vi indtil videre for os selv, siger efterforskningsleder.

21-årig mand ramt i skulderen af skud i Hvidovre

En 21-årig mand er kort efter klokken 02.30 natten til torsdag blevet ramt af et skud ved Frydenhøjparken i Hvidovre. Manden er uden for livsfare. Han har ikke ønsket at tale med politiet, oplyser vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Jens Møller.

- Klokken 02.44 får vi anmeldelsen om, at en mand er blevet ramt i skulderen af et enkelt skud. Han bliver efterfølgende bragt på hospitalet, og han har hele tiden været uden for livsfare, siger Jens Møller.

Manden, der er blevet beskudt, ønsker ikke at tale med politiet.

21-årig mand er blevet skudt gennem lungen i Hvidovre
21-årig mand er blevet skudt gennem lungen i Hvidovre

- Der er hidtil ingen vidner til episoden, så vi er da interesserede i at høre fra folk, der har været i området på det tidspunkt. Manden gider ikke selv at tale med os og fortælle os, hvorfor der er nogen, der skyder på ham, siger vagtchefen.

Politiet kender forurettede i forvejen, men Jens Møller siger, at der ikke er nogen grund til at tro, at skyderiet er banderelateret.

- Det kan lige så vel være et internt opgør eller noget, der er relateret til narko. Vi kender forurettede perifert, men vi kender ham ikke i bandesammenhæng, siger vagtchefen.

21-årig fundet på bænk i nat: Havde livstruende stiksår


En 21-årig mand er natten til torsdag blevet fundet på en bænk nær Valby Station.

Han havde flere stiksår på kroppen og har været i livsfare.

Han er dog tidligt torsdag morgen blevet opereret, og hans tilstand beskrives som stabil. Det oplyser Gunnar Nørager, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

- En tilskadekommen mand er blevet fundet på en bænk på Lyshøjgårdsvej ved Valbys togstation. Vi har ved hjælp af blodspor lokaliseret os frem til, at selve overfaldet er sket på et fortov på Bredahlsvej, siger Gunnar Nørager.

- Manden har fået adskillige stiklæsioner. Om det er fra en kniv eller andet, ved vi ikke endnu, men han har fået sår flere steder på kroppen, lyder det videre.

21-årig fundet på bænk i nat: Havde livstruende stiksår
21-årig fundet på bænk i nat: Havde livstruende stiksår

Offeret er en 21-årig mand. Politiet har dog på grund af hans tilstand ikke kunnet afhøre ham endnu.

- Den første melding var, at han var i kritisk tilstand. Der er skader på ham, der gør, at han har været i livsfare, men han er stabil nu. Han er blevet opereret i løbet af natten og er nu indlagt på intensiv afdeling, siger Gunnar Nørager.

Politiet fik meldingen om sagen klokken 01.19.

Flere personer har hjulpet manden, og der har formentlig været vidner til episoden.

- Vi har oplysninger om, at der er set tre personer, som formentlig er gerningsmændene, siger den centrale efterforskningsleder.

Det er endnu uklart, hvad motivet bag stikkeriet har været. Politiet har heller ikke identitet på de mistænkte gerningsmænd.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx