Af - 22/09-15 06:46; Opdateret: 22/09-15 08:37

Dette hverdagsritual får 68 procent af danskerne til at fejleDette hverdagsritual får 68 procent af danskerne til at fejle

Ny undersøgelse afslører, at 68 procent af danskerne gør dette forkert flere gange om ugen.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad er ørevoks? Og hvornår er det, at du faktisk gerne må rense ører - få svar her. Kilde: Christian von Buchwald, der er professor i øre-, næse- og halssygdomme ved Københavns Universitet og forsker i behandling af øre- næse- og halssygdomme.

Hvordan renser du dine ører?

68 procent af danskerne svarer i en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, at de renser deres ører med vatpinde.

Men det er hverken rensende for dit øre eller sundt for din hørelse, siger professor.

- Man skal ikke rense ører med vatpinde. Det er en dårlig vane, og det er unødvendigt. Hver dag går folk til ørelægen, fordi de har renset ører med vatpinde. De har skubbet ørevoksen for langt ind i øret, så de ikke kan høre noget., siger Christian von Buchwald, der er professor i øre-, næse- og halssygdomme ved Københavns Universitet og forsker i behandling af øre- næse- og halssygdomme. 

Derfor skal du droppe dine høretelefoner
Derfor skal du droppe dine høretelefoner

Han fortæller, at den væsentligste grund til, at man ikke må bruge vatpinde er, at du ikke kan se, hvad du laver inde i øret med den. Du kan risikere at skubbe den eventuelle prop af ørevoks, der måtte sidde, klods op ad trommehinden, så du ikke kan høre så godt.

Dertil kan du lave ridser med vatpinden i øregangen, hvilket kan danne sår.

Metroxpress' undersøgelse viser også, at 70 procent af de danskere, der renser ører med vatpinde, renser dem en eller flere gange om ugen.

Det er helt åndssvagt. Øret er selvrensende, da ørevoksen normalt kommer ud af sig selv. Naturen er den største behandler, så lad ørevoksen være.
Det siger Christian von Buchwald.

Han anbefaler kun folk at rense det yderste af øret og også lige i åbningen ind til øregangen. Her forslår han, at man bruger et tyndt håndklæde.

Eksperter advarer: Derfor må du ikke vaske op i hånden
Eksperter advarer: Derfor må du ikke vaske op i hånden

LÆS OGSÅ: Denne lærer er kommet for sent til time 111 gange

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx