Thorning skal sætte sit 7.-holdThorning skal sætte sit 7.-hold

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal efter SF's exit gennemføre sin sjette regeringsrokade og ministerudskiftning på to og et halvt år.

storybild

Det her bliver den sidste regeringsrokade, sagde Thorning den 12. december sidste år. Det gjorde det ikke. SF har efterladt seks tomme ministertaburetter. (Billede: polfoto/arkiv)

Der skal ledes med lys og lygte på SR-truppens reservebænk, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal sætte sit nye ministerhold, efter SF har forladt regeringen og efterladt seks tomme ministertaburetter.

Astrid Krag skifter til Socialdemokraterne
Astrid Krag skifter til Socialdemokraterne

Det er nemlig intet mindre end sjette gang, hun er tvunget til at foretage udskiftninger på det oprindelige ministerhold, som hun præsenterede for dronningen den 3. oktober 2011.

Ud af de 23 ministre, der var med fra start, er det blot ni, der stadig sidder på samme ministerpost i dag. De øvrige ministre har enten skiftet ministerium eller er røget helt ud i kulden. Ifølge politisk kommentator på Berlingske Thomas Larsen er de mange rokader et udtryk for, at der er rod i butikken:

Det danske regeringskollaps går verden rundt
Det danske regeringskollaps går verden rundt

- Vi skal jo ikke længere tilbage end til december (12. december, red.) for at finde den seneste rokade. Dengang sagde Thorning, at det blev den sidste. Det gjorde det så ikke...

Inden for det seneste halve år har der især været gang i udskiftningerne på holdet. I august gennemførte Thorning en større rokade, hvor blandt andre Henrik Sass Larsen (S) kom med på holdet. I november var den gal igen. Denne gang var det Christian Friis Bach (R), der trak sig som udviklingsminister i den såkaldte GGGI-sag, hvor han havde fejlinformeret Folketinget.

Disse fem SF'ere pressede Vilhelmsen til regerings-exit
Disse fem SF'ere pressede Vilhelmsen til regerings-exit

Og igen i december måtte Thorning køre sin ministerbil til Amalienborg. Denne gang var det Villy Søvndal (SF), der trak sig fra udenrigsministerposten på grund af dårligt helbred, mens justitsminister Morten Bødskov (S) var blevet fyret af Enhedslisten.

Spørgsmålet er om denne rokade bliver den sidste...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx