Af Lars Fogt - 02/03-15 19:59; Opdateret: 03/03-15 09:55

DF: Mord på dyr skal ikke straffes som hærværkDF: Mord på dyr skal ikke straffes som hærværk

I dag bliver man straffet for hærværk, hvis man myrder et dyr. DF vil derfor nu ændre straffeloven. Dyreværnet bakker op

storybild

(Billede: Polfoto)

I 2013 blev en mand sigtet for hærværk for at skyde en labrador, mens den blev luftet af sin ejer. Året før blev en nordjysk mand sigtet for at rive bagbenene af en anden hund.

Dansk Folkeparti vil med et lovforslag ændre straffeloven, så grov vold og drab på dyr, ikke længere bliver dømt som hærværk, men bliver med vold mod et levende væsen.

- Det er tosset, som loven er i dag, at når vold er så groft, at det falder ud af dyreværnsloven, bliver dømt som hærværk. Som om det er en ting, man har gjort skade på. Loven bør ændres, så man straffes for vold mod et levende væsen, siger dyrevelfærdsordfører, Dennis Flydtkjær.

Snart bliver dyresex forbudt i Danmark - men to partier er imod
Snart bliver dyresex forbudt i Danmark - men to partier er imod

Over grænsen? Mand praler af hundedrab på Facebook
Over grænsen? Mand praler af hundedrab på Facebook

Det skabte opstandelse, da tre bankrøvere ved Aarhus i 2010 slap med en sigtelse for hærværk, da de under bankrøveriet i 2010 skød politihunden Kayo. De blev siden frikendt, da man ikke kunne bevise, hvem der skød.

Flere europæiske lande har de senere år ændret lovgivningen, så dyr betegnes som levende væsener. Senest har Frankrig ændret deres lov.

En række dyreorganisationer har ifølge DF sagt god for forslaget. Dyreværnet er en af dem.

- Jeg synes, det er uhørt, at det straffes som hærværk. Vi hilser et hvert tiltag velkommen, der forbedrer dyrenes vilkår og status, siger direktør Signe Sehested Lund
.
Dyrlæge i Hobro og formand for Den Danske Dyrlægeforening, tror dog ikke, den ændrede straf vil hjælpe dyr.

- Vi så hellere, at man i videre omfang kunne frakende folk retten til at have dyr, hvis de ikke behandlede dem ordentligt, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

48-årig dansk direktør død efter...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx