Af - 12/03-15 15:32; Opdateret: 12/03-15 19:32

Danske Jørgen kæmper mod IS: Jeg dræber kun bevæbnede soldaterDanske Jørgen kæmper mod IS: Jeg dræber kun bevæbnede soldater

Jørgen Nicolai, der drog fra Fyn til frontlinjen mod Islamisk Stat, poster opsigtsvækkende billede på Facebook.

storybild

(Billede: Facebook)

Jørgen Nicolai, der har forladt en tryg tilværelse i Danmark med familie, hus og job og sluttet sig til de kurdiske styrkers kamp mod Islamisk Stat, har ikke meget til overs for sin fjende.

Familier til jihad-piger: Politiets skyld
Familier til jihad-piger: Politiets skyld

Tidligere på dagen postede danskeren et billede på sin offentlige Facebook-profil, hvor han poserer med det, der angiveligt er liget af en dræbt IS-kriger.

Boko Haram sværger troskab til Islamisk Stat
Boko Haram sværger troskab til Islamisk Stat

- Det er ikke svært at slå daesh (øgenavn for Islamisk stat, red.) ihjel, fordi de er så inhumane, og fordi de skyder og forsøger at dræbe os, skriver Jørgen Nicolai i statusopdateringen til billedet.

- De dræber og voldtager civile og børn, og de handler også med mindreårige kvinder. Jeg har slet ikke tid til at remse listen af forbrydelser op her. Så lang er den.

Dansk syrienkriger erkender at have kæmpet for IS
Dansk syrienkriger erkender at have kæmpet for IS

- Det er dyrene, der til tider bliver fanget i ilden, og det gør mig ondt, lyder det koldt og kontant fra danskeren.

I statusopdateringen, som han også har oversat til engelsk, forsvarer han sine gerninger på følgende vis:

- I modsætning til IS dræber jeg kun bevæbnede soldater, der skyder på mig. Jeg dræber ikke svage og uskyldige civile, som IS gør. Daesh (øgenavn for IS, red.) er kujoner: De foretrækker at plante bomber og løbe væk i stedet for at kæmpe.

- De er stærke over for svage og ubevæbnede mennesker, men lige så snart de står ansigt til ansigt med ægte soldater, der besvarer deres ild, løber de væk med halen mellem benene.

Personligt opgør
I et tidligere interview med BT fortæller Jørgen Nicolai, at krigen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat er personlig for ham.

Dansker fra Læger uden Grænser var gidsel hos Islamisk Stat
Dansker fra Læger uden Grænser var gidsel hos Islamisk Stat

For flere år siden – før krigen brød ud – arbejdede Jørgen Nicolai, der uddannet maskinmester, i den syriske by Aleppo, hvor han knyttede han et venskab til en kollega ved navn Anas Fayed og hans familie.

- Anas Fayed var mekaniker. Han og hans kone Yana var ufattelig venlige. I sommer blev Anas hentet af IS. Han har været forsvundet siden, og det må formodes, at han er død, siger Jørgen Nicolai til BT.

Cirka samtidig med vennens forsvinden dukkede de første rædselshistorier om Islamisk Stats halshugninger og massedrab op i medierne.

Terrorvåben blev stjålet af religiøse bandemedlemmer
Terrorvåben blev stjålet af religiøse bandemedlemmer

Den endelige beslutning
Blandt andet billederne af 50.000 irakere, der blev omringet på Sinjar-bjerget, fyldte enormt meget medierne og satte tankerne i gang hos Jørgen Nicolai, der har en fortid i det danske forsvar, men aldrig har været udsendt, skriver BT.

Australien forbyder indbyggere at rejse til IS-højborg
Australien forbyder indbyggere at rejse til IS-højborg

Nogle måneder senere besøgte han sin forsvundne vens kone og børn i en flygtningelejr i Irak. Og det var her, at tanken om at drage i krig mod IS blev til en beslutning.

- Jeg prøvede at finde en undskyldning for ikke at tage herned, men det kunne ikke slippe mig igen. Jeg begyndte at kigge mere og mere på det, og til sidst var der bare ingen vej tilbage, og så gjorde jeg det.


LÆS OGSÅ: DF vil sætte syriske flygtninges asylsager i bero

LÆS OGSÅ: BBC sætter navn på Islamisk Stats britiske halshugger

LÆS OGSÅ: Islamisk Stat bortfører 90 assyriske kristne i Syrien

LÆS OGSÅ: Italienere laver terror-trusler til humoristisk rejseguide

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Vegetarer kan mangle kritisk vitamin:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx