Af - 15/10-14 16:36

Ville du gøre det? Studerende er klar til at flytte til Nordjylland for at blive lægerVille du gøre det? Studerende er klar til at flytte til Nordjylland for at blive læger

For at bekæmpe lægemanglen i Nordjylland skal flere lægestuderende fremover uddannes i Aalborg, mener politiker. De studerende selv er positive.

storybild

Medicinstuderende på Aarhus Universitet. Fremtidens læger skal være klar til at flytte længere nord på, hvis det står til et nyt forslag. (Billede: Polfoto)

Danske unge med drømmen om en dag at kunne trække i den hvide lægekittel, skal måske til at forberede sig på at skulle en tur til Nordjylland. Står det til Enhedslisten, skal langt flere af fremtidens læger uddannes fra Aalborg Universitet. På den måde håber regeringens støtteparti at skaffe flere læger i regionen.

- Manglen på læger har i flere år været en realitet i Nordjylland. og en øget generel mangel på læger vil gøre denne situation endnu mere katastrofal. Derfor kræver Enhedslisten, at en væsentlig del af væksten i uddannelsen af nye læger kommer til at ligge på Aalborg Universitet, siger Enhedslistens Per Clausen.

Forslaget kommer som en reaktion på en ny prognose fra foreningen Yngre Læger, der viser, at Danmark om tyve år samlet set vil mangle 5.500 læger. Og da Nordjylland allerede kæmper med lægemangel i dag, er der brug for at gøre en særlig indsats for regionen, mener Enhedslisten.

Og det forslag bliver overraskende godt modtaget hos dem, der fremover skal søge nord på, hvis forslaget bliver gennemført.

- Allerede inden den her prognose var det faktisk vores holdning, at lægemanglen i region Nordjylland kunne afhjælpes ved at flytte nogle uddannelsespladser til Aalborg, siger Kasper Gasbjerg, der er formand i Foreningen af Danske Lægestuderende.

Faktisk håber han, at det kan styrke uddannelsen i Aalborg, hvis der fremover bliver uddannet mere end 50 læger om året. Omvendt viser den store lodtrækning, der afgør, hvor de lægestuderende skal hen i landet for at komme i turnus, at folk helst vil uddannes på et hospital i en af de store byer, fortæller han.

- Men vi tror ikke, at man kan tilbringe seks år i en by uden at få en hvis tilknytning til området. Så vi ser positivt på forslaget, siger Kasper Gasbjerg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
'Kæmp eller tilslut dig': Danske...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx