Af - 13/10-16 10:50; Opdateret: 13/10-16 11:26

Nu er uhyggeligt klovne-fænomen kommet til DanmarkNu er uhyggeligt klovne-fænomen kommet til Danmark

Jesper Kjærsgaard Pind kom i går aftes kørende i sin bil, da han cirka 50 meter længere fremme kunne se en klovn med en 'økse'.

Bildstrecke im Grossformat »

Ved du noget? Så tip os på amb@mx.dk!

Et uhyggeligt fænomen har bredt sig rundt om i verden, hvor folk klæder sig ud som forkvaklede klovne og skræmmer livet af folk.

På nettet kan du finde videoer fra eksempelvis USA og England , hvor "kammerater" til klovnene har optaget, hvordan intetanende folk reagere, når de overraskes af en "creepy clown", der måske har en lang kniv eller en økse.

Klam klovn lagde sig på lur i skov: Nu er han anholdt og afsløret
Klam klovn lagde sig på lur i skov: Nu er han anholdt og afsløret

Og nu er fænomenet også kommet til Danmark, hvor folk i Fredericia også blev skræmt af klovne, fortæller DR Trekanten.

Jesper Kjærsgaard Pind kom onsdag aften kørende i sin bil, da han cirka 50 meter længere fremme kunne se en klovn med en økse eller en sabel ude på kørebanen. Klovnen springer dog til siden, men længere fremme skal han stoppe for fuld vigepligt. Og her kommer endnu en klovn hen og tager ibildøren, der dog er låst.

- I situationen bliver jeg rimeligt skræmt og forskrækket, siger han.

Mystisk klovn spreder natteskræk i amerikansk by
Mystisk klovn spreder natteskræk i amerikansk by

Han tror, at det blot er drengestreger, men han mener alligevel, at det er alvorligt.

- Jeg kunne ligeså godt have kørt den her unge mand ned af bare forskrækkelse, siger han til DR Trekanten.

Han vil heller ikke afvise, at han kunne have slået klovnen, der tog i døren, hvis den ikke havde været låst. For nogle år siden var han i forbindelse med sit job udsat for væbnet røveri, hvor røveren var maskeret. Og den episode sidder stadig i ham i visse situationer - for eksempel, når han ser en person med ansigtet dækket, der kommer løbende. Så klovnen fik det til at gippe i ham og derfor synes han, at det er alvorlige løjer.

- Man kan sgu ikke lige forudse, hvordan man reagerer, når man bliver forskrækket, siger han.

Hos politiet i Fredericia har de ikke modtaget konkrete anmeldelser, men de kender til episoder med folk, der er blevet skræmt af klovne.

Gys: Så uhyggelig er den nye Pennywise
Gys: Så uhyggelig er den nye Pennywise

Ole Eckholdt fra Fredericia Lokalpoliti fortæller til Fredericia Dagblad, at der er tale om en 13-årig dreng.

- Der var en dreng, der var klædt ud som klovn og rendte rundt med en plastikøkse. Det er klaret i samarbejde med kommunen og SSP. Det var en 13-årig dreng. Hans far er underrettet, fortæller Ole Eckholdt til avisen.

En af pædagogerne fra ungemiljøet i byen skriver i Facebook-gruppen ”Hvem hved hvad i Fredericia”, at der er tale om flere drenge, der alle har ladet sig inspirere af klovne-tendensen fra andre lande:

- De har lovet, at det aldrig sker igen. Vi slipper det selvfølgelig ikke her, men tager en snak med dem og deres forældre i morgen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx