Af - 01/10-13 06:00

To års valgkamp starter i dagTo års valgkamp starter i dag

Når Folketinget åbner i dag er det overturen til to års valgkamp, vurderer ekspert. Skattesagen kan blive en politisk game changer.

storybild

De næste to år byder på noget nær permanent valgkamp i danske politik. Her er Thorning og Løkke ved at gøre sig klar til partilederrunden ved valget i 2011. (Billede: Polfoto / arkiv)

Folketinget slår i dag dørene op til en ny politisk sæson. Set fra regeringens side er der ét overordnet fokus: Regeringen skal ud af det vælgermæssige dødvande og vinde bare noget af den tabte troværdighed tilbage, så en valgsejr kommer inden for rækkevidde. Det vurderer politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis Troels Mylenberg.

LÆS OGSÅ: Thorning: Der gar været meget modvind

Thorning og co. sætter ifølge Mylenberg deres lid til, at reformerne fra de første to regeringsår begynder at virke i samklang med et internationalt opsving, der sætter gang i vækst og beskæftigelse:

- Socialdemokraterne håber, at vælgerne vil vende tilbage i taknemmelighed over, at regeringen i ansvarlighedens navn har forladt sin egen økonomisk politik og reddet Danmark ud af krisen. Det er den fortælling om ansvarlighedens kurs, Thorning vil gentage fra nu og frem til valgdagen.

LÆS OGSÅ: Løkke: Sænk hellere skat i bund end i top

Venstre vil omvendt slå på, at regeringen har udtømt sit regeringsgrundlag og er løbet tør for ideer og initiativ.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx