Af Marie Tromborg - 01/09-14 21:17; Opdateret: 02/09-14 07:24

Danske kvinder bruger næstmest tid foran spejletDanske kvinder bruger næstmest tid foran spejlet

Kun russiske kvinder overgår danske, når det kommer til at bruge tid foran spejlet. Men det er fornuftigt, for forfængelighed er sundt

storybild

Hver fjerde danske kvinde inviterer veninder over, når de skal gøre sig klar til fest (Billede: Polfoto/Picture Press/FRANZISKA KONIETZKE)

Ting tager tid. Og tøj, make up og hår skal være i orden før man går ud.

Derfor bruger halvdelen af danske kvinder mellem 18 og 40 år mere end 45 minutter på at gøre sig klar, før de går ud ad døren. Det viser en europæisk undersøgelse som Harris Interactive har foretaget for Remington.

Kvindelig forfatter: Man skal ligne én, mænd vil kneppe for at blive hørt
Kvindelig forfatter: Man skal ligne én, mænd vil kneppe for at blive hørt

Den slår samtidig fast at det kun er i Rusland at flere kvinder end i Danmark bruger mere end 45 minutter på at gøre sig klar.
Her er det knap seks ud af 10 der bruger mere end tre kvarter på at blive klar.

Naturlighed tager tid

- Danske kvinder ser generelt ud som om de er mindre forfængelige end sydlandske, fordi man i syden ofte går i strammere tøj, højere hæle og med mere make up. Men kvinder i Danmark går faktisk meget op i deres fremtoning. Det sker bare under nogle andre forudsætninger, siger Emilia Van Hauen, der er kultursociolog.

Her er 96 kvindekroppe du ALDRIG vil se i en reklame
Her er 96 kvindekroppe du ALDRIG vil se i en reklame

Hun forklarer, at det formentlig er danske kvinders plejeritualer, der tager tid.

- Naturlighed er jo et ideal i hele Skandinavien, og mange skandinaviske kvinder går op i at have en sund og ren hus og et rent hår. Denne æstetiske fremtoning er forfængelighed på en anden måde, end i Sydeuropa. Men det er ikke desto mindre forfængelighed, siger kultursociologen.

Forfængelighed er sundt

At kvinder bruger så meget tid på at gøre sig klar er faktisk meget fornuftigt, for med æstetisk udseende er der større chance for succes.

Ulovlige skønheds-operationer hitter under nordkoreansk diktator
Ulovlige skønheds-operationer hitter under nordkoreansk diktator

- Forfængelighed i et passende mål er faktisk ofte et sundhedstegn. Det kan sammenstilles med at vi jo også gør noget ud af maden. Især når vi får gæster, og her betyder udseendet jo meget for hele oplevelsen. Sådan er det også med os mennesker. Det handler om, at vi giver os selv lov til at præsentere os på den måde, så vi selv synes, vi præsenterer os bedst. Når man selv synes man har en synlig værdi, reagerer omverdenen som regel også positivt på det, siger Emilia Van Hauen, der mener, at forfængelighed er et sundhedstegn.

Den største tidsrøver er tøjet for kvinder i hele Europa er tøjvalget. Mere end halvdelen af danske kvinder skifter tøj mere end en gang, før de er tilfredse med spejlbilledet.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx