Af - 01/03-15 19:31; Opdateret: 01/03-15 19:52

32-årig dansk stjernekok død af stress i Shanghai: Familien kæmper for at få ham hjem32-årig dansk stjernekok død af stress i Shanghai: Familien kæmper for at få ham hjem

Passionen for maden gav køkkenchefen Martin Bentzen arbejde syv dage om ugen, 15 timer om dagen. Men det var for meget. I sidste uge døde han af et hjertestop forårsaget af stress

storybild

Martin Bentzen elskede at være kok. Nina Bentzen valgte kokkefaget, fordi hendes bror er hendes største forbillede. 'Jeg vil så gerne gøre ham stolt, og derfor skulle jeg også uddannes indenfor hans fag, fortæller hun til metroxpress. (Billede: Privatfoto)

32-årige Martin Bentzen er endelig faldet i søvn på sofaen. Han har fortalt kæresten, at han har svært ved at falde i søvn om aftenen, så hun er glad, da hun ser sin passionerede og dygtige kok være gået omkuld på sofaen.

Selv går hun i seng og sover hele natten og står op. Martin vågner aldrig igen. Han er død af et hjertestop forårsaget af stress.

I torsdags modtog 28-årige Nina Bentzen et opkald, mens hun var på arbejde. Beskeden i telefonen var så chokerende, at Nina Bentzen kastede telefonen fra sig i det køkken, hun arbejder som kokkeelev i. Hendes bror er død.

- Jeg kunne jo slet ikke forstå det. Og jeg kan stadig ikke sige ordene. Det, der er sket, er simpelthen det sidste i verden, jeg nogensinde kunne forestille mig skulle ske, fortæller Nina Bentzen til metroxpress.

Martin har arbejdet som køkkenchef på flere anerkendte restauranter. Blandt andet som køkkenchef på Fiskebaren i den københavnske kødby og som kok på NOMA.

For et års tid siden blev han sammen med sin gode kammerat og kæreste, der er henholdsvis kok og vintjener headhuntet til en anerkendt restaurant i Shanghai.

Havde en kærlighed for faget.
Her har han i et år arbejdet syv dage om ugen. Fra morgen til aften. Desuden trænede han hver dag på det kinesiske politis træningsområde, som han havde fået lov til at låne.

- Martin har en kærlighed og passion til faget som ingen andre. Han er typen, som går 100 procent op i det, og bruger al sin tid på det. Jeg ville ønske, jeg kunne have gjort noget, for at ændre det, der er sket. Men han kan ikke stoppes. Hvis der er noget, Martin vil, så knokler han igennem, fortæller Nina Bentzen om hendes bror.

- Selvom Martin måske selv gav udtryk for at han var småstresset, så havde ingen forestillet sig, at det skulle ende på den her måde. Der er ingen fortilfælde af dårlige hjerter i familien, siger Nina Bentzen.

Hun havde sidst kontakt med sin bror for to uger siden, hvor han reagerede på hendes statusopdatering på Facebook.

- Martin var typen, der havde for travlt til sociale medier. Så da jeg for to uger siden skrev om mine 12-taller til eksamen og han svarede, tænkte jeg: han har det godt. Han har overskud til at følge med. Han var stolt af mig - han skrev 'Godt gået, søs!', husker Nina Bentzen.

Skal bruge over 100.000 kroner
Hun har ikke sovet siden hun fik den tragiske besked torsdag. I stedet har hun arbejdet for at få sin bror hjem til Danmark. Fragten af Martin Bentzen fra Shanghai til København koster 106.000 kroner. Og for hver dag han skal opbevares i Kina koster det 1.000 kroner.

- Og selvom Martins arbejdsplads i Shanghai vil betale 50.000 kroner, så er der lang vej for mig, der er studerende og min mor, der er på folkepension. Men jeg vil gøre det her, for det er allersidste gang, jeg kan få lov til at gøre noget for min bror, fortæller Nina Bentzen, der derfor har startet en indsamling.

På mandag er papirerne forhåbentlig gået i orden, så Nina Bentzen via Facebook-siden 'Martins sidste rejse' lovligt kan samle ind til at få Martin Bentzen hjem.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

48-årig dansk direktør død efter...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx