Af Ritzau - 08/10-16 22:30

Sorgorganisation hyldet med royal prisSorgorganisation hyldet med royal pris

Lørdag overrakte Mary og Frederik Kronprinsparrets Priser. Den sociale pris gik til Børn, Unge og Sorg.

storybild

Kronprinsparrets Priser går i år blandt andet til en organisation, der arbejder med sorg, og kendt filminstruktør. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Den landsdækkende organisation Børn, Unge og Sorg er lørdag aften blevet hædret i Holstebro, da organisationen modtager Kronprinsparrets Sociale Pris 2016.

Den prestigefyldte pris bliver givet for en banebrydende indsats med internationalt format.

Organisationen bliver rost for sin brug af frivillige. Samtidig bliver der lagt vægt på, at en nyskabende tilgang til sorgarbejdet fortjener særlig opmærksomhed.

- Over de senere år har organisationen udviklet metoden integreret frivillighed. Metoden inddrager frivilliges egne erfaringer med alvorlig sygdom, død og sorgbearbejdelse i indsatsen på en både professionel, klog og ikke mindst omsorgsfuld måde, lyder begrundelsen og peger yderligere på:

- Børn, Unge og Sorg er som organisation unik i sin vedholdende indsats i at tilbyde gratis rådgivning til børn og unge.

Kronprinsesse Mary er protektor for organisationen. Hun overrækker prisen til Børn, Unge og Sorgs direktør, Preben Engelbrekt.

Foruden æren følger også 500.000 kroner og et kalejdoskop, der er skabt af Olafur Eliasson.

Ud over den sociale pris bliver Kronprinsparrets Kulturpris også uddelt. Idéen bag er at hædre og synliggøre en markant kunstner med internationalt format.

Den går til instruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm, som blandt andet har stået bag filmene "R", "Kapringen" og "Krigen", som i år blev nomineret til en Oscar.

- Tobias Lindholm mestrer flere discipliner på højt internationalt niveau inden for filmkunsten. Ikke alene er han en fremragende personinstruktør, han er også en dygtig manuskriptforfatter, lyder det.

Kronprinsparrets Kulturpris bliver også hædret med 500.000 kroner og et kalejdoskop.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx