Af - 21/11-16 13:11; Opdateret: 21/11-16 13:27

KL-bossers folkemøde-frås vækker vrede: Nu skal minister stå skoleret i sagenKL-bossers folkemøde-frås vækker vrede: Nu skal minister stå skoleret i sagen

Dagens afsløringer om misbrug af skattekroner i Kommunernes Landsforening får politikerne på Christiansborg til at reagere.

storybild

Karsten Thystrup forlod fredag sin stilling med øjeblikkelig virkning som følge af sagen. Foto: Jacob Carlsen

- Jeg synes, at indenrigsministeren skylder en forklaring, og den forklaring vil jeg nu bede hende komme med på et samråd, som jeg nu vil indkalde til.

Sådan lyder det fra SFs kommunalordfører, Kirsten Normann Andersen, som reaktion på dagens artikel i metroxpress, hvor det kommer frem, at kommunernes landsforening gav ulovlige diæter til en kontorchef på folkemødet, hvor man også lejede tre sekspersoners sommerhuse til blot to mand.

KL-bosser fyrede den af til folkemøde:  To mand boede i tre seks-personers sommerhuse
KL-bosser fyrede den af til folkemøde: To mand boede i tre seks-personers sommerhuse

- Det er svært at skabe tillid med den offentlige sektor, hvis dem, der styrer den, ikke selv kan finde ud af at opføre sig ordentligt, siger hun med henvisning til at det netop var i det juridske kontor, som rådgiver kommunerne i at overholde reglerne, at de kontroversielle regninger blev udskrevet.

De Radikales kommunalordfører Andreas Steenberg kræver samtidig en ordentlig forklaring fra KL:

- Det er vores alle sammens penge, og det tyder på, de har brugt nogle penge, de ikke kan redegøre for. Så I første omgang må KL komme med en forklaring.

Hos KL ønsker man dog overfor metroxpress ikke længere at kommentere sagen, der fredag førte til at den øverste juridiske chef, Karsten Thystrup, forlod sit job med øjeblikkelig virkning.

Kender du til misbrug af skattekroner i KL så tip redaktionschef Morten Eggert på meg@mx.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx