Af - 13/04-15 07:51; Opdateret: 13/04-15 12:29

Kriminelle unge sendes på skitur for skattekronerKriminelle unge sendes på skitur for skattekroner

Den sikrede døgninstitution Grenen har brugt knap 250.000 kroner på to skiture til Østrig i uge syv for kriminelle og krimi-nalitetstruede unge.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

245.302 kroner. Det beløb har den sikrede døgninstitution Grenen brugt på to skiture til Østrig i vinterferiens uge syv i år og sidste år for i alt 24 kriminelle og kriminalitetstruede unge fra deres åbne afdelinger og et tilsvarende antal pædagoger.

Det viser metroxpress’ aktindsigter.

Grenens to åbne afdelinger huser blandt andet nogle af de unge, der har begået den hårdeste form for kriminalitet, og derfor vækker det harme hos Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, at skattekroner går til skiture.

Forstander: Derfor giver vi skiture til kriminelle
Forstander: Derfor giver vi skiture til kriminelle

»Det er krænkende for retsfølelsen, at unge, der begår grov kriminalitet, bliver belønnet på den her måde. Der er sikkert mange unge, der gerne vil på gratis skiferie. Det kommer de ikke, men det gør de kriminelle. Det skal simpelthen stoppes,« siger han.

Peter Skaarup vil nu tage sagen op med justitsminister Mette Frederiksen (S). Han møder dog ikke opbakning hos SF’s Karina Lorentzen, der er formand for Folketingets retsudvalg.

»Hvis det er et led i at få de unge til at begå mindre kriminalitet, og der er en dybere mening med det, er det fint med mig, at man tager den slags redskaber i brug, når de er under 18 år. Det er noget andet, hvis de er over 18,« siger hun.

Ifølge psykolog Lars Emil Andersen, der er leder af blandt andet Grenen, burde politikerne afsætte endnu flere ressourcer til de kriminelle og kriminalitetstruede unge:

»Jeg mener, vi som samfund virkelig burde gå ind og investere i den meget hårde kerne af unge, som vi i dag ikke er lykkedes med at hjælpe.«

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra justitsminister Mette Frederiksen (S).

Ved du noget, så tip os på aarhus@mx.dk eller via vores Facebook-side, MX Aarhus, hvor du også kan læse flere nyheder fra det østjyske.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx