Af Julie Laurs Bundgaard - 04/01-18 10:28

Det er måske snart slut med licensen, som vi kender denDet er måske snart slut med licensen, som vi kender den

Nu kan det snart være slut med den danske medielicens, som vi kender den. Et bredt politisk flertal er nemlig enige om at lægge licensen over på skatten.

storybild

Arkivfoto: Scanpix (Billede: Erik Refner)

Det skriver DR Nyheder.

I dag skal alle, ligegyldigt om man er studerende eller topchef, betale 2.527 kroner om året for at kunne se og høre programmer fra DR, TV 2 og Radio24syv.

Indtil nu har man dog kunne afmelde sig medielicensen, som det anslås at cirka 300.000 husstande ikke betaler, men hvis forslaget om at lægge licensen over på skatten bliver en realitet, vil man ikke længere kunne undgå at betale.

»Så er der ikke nogen, der kan holde sig udenfor, og hvis alle kommer til at bidrage, så kan den enkelte også komme til at betale lidt mindre,« siger Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen til DR.

Det er i forbindelse med de igangværende skatteforhandlinger, at politikerne på Christiansborg diskuterer, hvordan den fremtidige licensfinansiering skal se ud.

Ifølge DR melder alle partier på Christiansborg, udover Liberal alliance, der ikke vil udtale sig om deres holdning, mens skatteforhandlingerne ruller, sig åbne overfor at lægge licensen over på skatten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx