Af Michael Bo Mortensen - 11/01-14 21:09

Torturmistænkt eks-ambassadør forlader DanmarkTorturmistænkt eks-ambassadør forlader Danmark

Tidligere israelsk ambassadør er lørdag rejst ud af Danmark, efter at han er blevet politianmeldt for tortur.

storybild

Carmi Gillon sammen med Peter Brixtofte under en landskamp i Parken, dengang han var ambassadør for Israel. (Billede: Polfoto)

Den tidligere israelske ambassadør Carmi Gillon forlod lørdag morgen Danmark, efter at den danske forening Anti Tortur Støttefonden (ATSF) fredag politianmeldte ham for tortur. Det oplyser DR Nyheder.

Gillon, der også er tidligere chef for den israelske efterretningstjeneste, Shin Bet, har været i Danmark siden torsdag i forbindelse med Copenhagen Jewish Filmfestival.

Tv-programmet DR2 Deadline skulle være i besiddelse af et brev, som Carmi Gillon har sendt til filmfestivalen kort efter sin afrejse lørdag morgen.

Antitortur-forkæmperne i ATSF har anmeldt Gillon for at stå bag tortur i sin tid som chef for Shin Bet, skrev Kristeligt Dagblad fredag. Gillon afviser anklagerne, skrev avisen videre.

Ritzau var fredag i kontakt med Nordsjællands Politi, som oplyste, at anmeldelsen var sendt videre til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, bedre kendt som Bagmandspolitiet.

Carmi Gillon var Israels ambassadør i Danmark fra 2001-2003.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Magnussen klarer den videre: Har...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx