14/05-14 08:00

Kommentator om bilagssag: Løkkes troværdighed er gennemhulletKommentator om bilagssag: Løkkes troværdighed er gennemhullet

Ny uheldig bilagssag skader Venstre-formanden, som efterhånden har et blakket ry, lyder det.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Troværdigheden hos Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lider gevaldigt, efter at det er kommet frem, at den tidligere statsminister har fået betalt dyre habitter, sko og underbukser af Venstres partikasse.

Løkke har i forvejen lidt et troværdighedsknæk efter flere uheldige bilagssager, og netop derfor rammer den seneste sag hårdt, vurderer Elisabet Svane, politisk kommentator på Fyens Stiftstidende.

Venstres bagland kritiserer Løkke for tøj-indkøb
Venstres bagland kritiserer Løkke for tøj-indkøb

- Det er ikke et par sko, der gør, at han ikke kan blive statsminister. Men det gnaver i en troværdighed, som i forvejen ikke har det særligt godt, siger Elisabet Svane.

- Det, som er skadeligt, er summen af en række sager, som bliver ved med at gå ind og undergrave Løkkes troværdighed, tilføjer hun.

Den nye bilagssag stiller sig på ryggen af balladen om klimafonden Global Green Growth Institute (GGGI), hvor Løkke som GGGI-formand måtte beklage for sine dyre rejser på første klasse, diæt-rod og en sen tilbagebetaling på 27.000 kroner for datterens rejse til Rio de Janeiro.

Løkke: Regeringens vækstudspil kan koste job
Løkke: Regeringens vækstudspil kan koste job

Også som amtsborgmester og senere indenrigs- og sundhedsminister havde Løkke rod i sine bilag. I 2008 måtte han tilbagebetale tusindvis af kroner for blandt andet cigaretter og private restaurantbesøg.

Flere i Venstres bagland er trætte af Løkkes rod i bilagene, skriver DR Nyheder. Og Elisabet Svane kan godt nikke genkendende til de bekymrende røster internt i partiet.

- Det er en alvorlig sag for Løkke, og derfor tager Venstre det alvorligt, siger den politiske kommentator.

Venstre har betalt tøj og sko til Løkke for 152.000 kr.
Venstre har betalt tøj og sko til Løkke for 152.000 kr.

Hun peger desuden på, at den nye bilagssag kommer på et særligt uheldigt tidspunkt for Venstre-formanden, som i weekenden gav interview til flere større aviser. Her udstak Løkke nogle af sine politiske pejlemærker og sagde blandt andet, at han ikke ville være statsminister for enhver pris.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lokomotivfører i chok: Drama ved...
bt.dk
BT afslører: Counter-Strike-hold i...
bt.dk
Gravid politiker sender Nye...
bt.dk
Lykke Friis har sagt sit job op
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx