Af Ritzau - 23/09-16 18:00; Opdateret: 23/09-16 18:24

Røde partier får ingen kontanthjælpsløfter fra SRøde partier får ingen kontanthjælpsløfter fra S

Mette Frederiksen er imod kontanthjælpsloftet. Men hun vil ikke love at afskaffe det.

storybild

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, burde have brugt sin tale på Socialdemokratiets kongres fredag på at love at afskaffe kontanthjælpsloftet, mener de partier, der ventes at pege på hende som statsminister efter et valg. Men det løfte får de ikke. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan nå at lave mange ulykker endnu. Med den begrundelse vil Socialdemokratiet ikke love at afskaffe kontanthjælpsloftet, selv om partiformand Mette Frederiksen forsikrer, at hun er imod.

33.000 borgere vil blive skåret i deres ydelser, når kontanthjælpsloftet træder i kraft 1. oktober, har Beskæftigelsesministeriet oplyst fredag.

Det tal har fået Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten til at afkræve Mette Frederiksen et løfte om, at hun, hvis hun bliver statsminister, vil afskaffe kontanthjælpsloftet igen.

Men sådan et løfte får de altså ikke.

- Jeg kan give et løfte om retningen. Vi er imod kontanthjælpsloftet. Vi stemte imod det. Og sidst, vi sad i regering, var det noget af det første, vi afskaffede, siger Mette Frederiksen.

- Løkke har nu siddet i godt et år, og har nået at lave mange ulykker. Der er skåret ned mange steder på velfærd, uddannelser og ydelser. Hvis han bliver siddende to eller tre år endnu, kan der nå at komme mange flere ting på den liste.

- Vi bliver nødt til at kunne se, hvilke beslutninger der er truffet, vi er imod, og hvor mange penge, der er at gøre godt med, forklarer Mette Frederiksen.

- Det løfte, vi giver, er, at vi ikke kommer med en masse løfter, siger hun.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, siger, at der ikke er tale om et ultimativt krav. Men det er afgørende for Enhedslisten at komme af med kontanthjælpsloftet.

- Det løfte burde Socialdemokraterne da kunne give sammen med os andre. Alt andet er komplet uforståeligt, siger Pernille Skipper.

Også den tidligere regeringspartner De Radikale opfordrer S-lederen til at lytte:

- Vi ved, at kontanthjælpsloftet ikke rigtigt bringer flere i arbejde, men til gengæld skaber flere fattige børn og voksne, siger De Radikales leder, Morten Østergaard.

De Radikale har i partiets 2025-plan afsat penge til at afskaffe det, som partiet kalder fattigdomsydelserne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx