Af Ritzau - 23/09-16 10:11

Patienter må drikke flaskevand af frygt for bakterierPatienter må drikke flaskevand af frygt for bakterier

Patienter på Kolding Sygehus drikker vand af flasker på grund af bakterier i vandet fra hanerne.

storybild

Patienterne i Kolding Sygehus' nye sengebygning skal fortsætte med at drikke vand fra flasker, indtil vandprøverne igen viser normale tal. Lige nu er forventningen, at det bliver i løbet af næste uge. (Billede: Scanpix/Jørgen Jessen)

I løbet af weekenden opdagede patienter og personale på Kolding Sygehus, at vandet fra vandhanerne i en af hospitalets sengebygninger begyndte at lugte og have en bismag.

Prøver viste, at der kan være tegn på uønskede bakterier i vandet. Det betyder, at patienterne, som ligger i sygehusets nye sengebygning, nu får drikkevand fra flasker. Samtidig må personalet ikke komme i kontakt med vandet.

Lægelig direktør ved Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen fortæller, at hospitalet tager alle de forbehold, der skal til, for at sikre, at patienter og medarbejdere ikke udsættes for risiko.

Patienterne i den nye sengebygning skal fortsætte med at drikke vand fra flasker, indtil vandprøverne igen viser normale tal. Lige nu er forventningen, at det bliver i løbet af næste uge.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at det her problem er opstået, og vi er kede af de gener, det eventuelt kan medføre for patienterne, men vi arbejder på højtryk for at løse dem, siger Mads Koch Hansen.

De første patienter rykkede ind i den nye sengebygning i starten af måneden, hvor vandkvaliteten blev kontrolleret. På det tidspunkt var prøverne normale.

Sengebygningen får vand fra to store rør, og det er hospitalets egen teori, at der i første omgang kun er blevet brugt vand fra det ene rør, fordi der var forholdsvis få patienter i bygningen.

Efter at der er flyttet flere patienter ind, er der også begyndt at komme vand fra det andet rør ud af hanerne. Vandet i det andet rør har stået stille i en periode, og derfor kan der være opstået bakterier.

Der er indtil videre ikke tegn på, at nogen er blevet syge af at drikke vandet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx