04/04-16 12:04

76 asylansøgere kom til Danmark i sidste uge76 asylansøgere kom til Danmark i sidste uge

Med 76 nye asylansøgere i uge 13 er der registreret i alt 2874 asylansøgere på de 13 uger med grænsekontrol.

storybild

Den seneste uge er der ankommet 76 asylansøgere til Danmark. På 13 uger med midlertidig grænsekontrol er der registreret i alt 2874 asylansøgere. (Billede: Polfoto/Davali Philip)

Den seneste uge er der registreret 76 asylansøgere, viser en opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Det bringer det samlede antal asylansøgere op på 2874 i de 13 uger med midlertidig grænsekontrol.

Opgørelsen fra ministeriet baserer sig på registreringer af asylansøgere i politiets system Polsas. Tallene er foreløbige og forbundet med en vis usikkerhed, da der løbende sker efterregistreringer - især for de seneste dage.

Tallene er blevet registreret, siden regeringen indførte den midlertidige grænsekontrol 4. januar. Stikprøverne ved den dansk-tyske grænse er siden blevet forlænget fem gange - og varer indtil videre frem til 3. maj.

I den tid har antallet af asylansøgere været støt faldende. I den første uge med grænsekontrol blev der således registreret 640 asylansøgere, mens der de seneste to uger er registreret henholdsvis 44 og 76 asylansøgere.

Under Folketingets spørgetime understregede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) onsdag, at asyltallene kan svinge ganske meget fra dag til dag og uge til uge - og at flere ting spiller ind:

- Dårligt vejr kan udskyde flygtninges ønske om at tage en båd over Middelhavet. Faldet kan også skyldes, at der er blevet strammet op i Danmark og i vores nabolande.

- Det kan også skyldes grænsekontrol ved EU's ydre grænse i Balkanområdet eller vores egen grænsekontrol, sagde Inger Støjberg.

Asylansøgerne kommer primært fra mellemøstlige lande. Den seneste uge blev der registreret 13 personer fra Syrien, 11 fra Afghanistan og fem fra Irak. De resterende 47 har andre nationaliteter eller er opgjort som statsløse.

Regeringen forventer, at 25.000 flygtninge og migranter kommer til Danmark i år, mens væsentligt færre - nemlig 15.000 - ventes at søge asyl i 2017. Men prognosen er behæftet med stor usikkerhed, har Inger Støjberg flere gange understreget.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx