Af - 09/09-14 16:59; Opdateret: 09/09-14 17:49

DR's orkesterlukning mødt af protesterDR's orkesterlukning mødt af protester

Over 30.000 mennesker på Facebook vil bevare Underholdningsorkestret, som DR vil spare væk. Det gælder blandt andet Tim Christensen, der skulle have spillet med orkestret til februar.

storybild

Tim Christensen var den seneste af en række musikere, der skulle have spillet med Underholdningsorkestret. På Facebook opfordre han til at bakke op om Okestrets støtteside. (Billede: Polfoto/Collage)

DR's beslutning om at lukke Underholdningsorkestret er som en del af sine besparelser er på mindre end et døgn blevet mødt af en storm af protester. Orkestret er kendt for også at nå ud til andre end almindelige elskere af klassisk musik, når det blandt andet har spillet med musikere som Tina Dickow, Mads Langer og Tim Christensen.

Og netop Tim Christensen har da også reageret på lukningen på Facebook:

- Fandme en spøjs prioritering at nedlægge underholdningsorkesteret... Nej men lad os da ENDELIG få mere tom og overfladisk lorte underholdning forklædt som kultur, skriver han på sin Facebookprofil.

DR nedlægger op til 200 stillinger
DR nedlægger op til 200 stillinger

Tim Christensen skulle ellers have spillet med orkestret til februar næste år. Derfor har han også opfordret sine tilhængere på Facebook til at synes om den Facebookside ”Bevar DR Underholdningsorkestret”.

Siden blev oprettet mandag, men har på 23 timer fået mere end 31.000 likes. Samtidig har en underskriftindsamling med samme navn henter godt 12.500 underskrifter.

Bag begge initiativer står Malena Rønnow, der selv er sanger og freelancemusiker. Hun er overvældet over den store tilslutning.

Politikere raser over Danmarks Radio: Luk hellere DR3!
Politikere raser over Danmarks Radio: Luk hellere DR3!

- Jeg troede måske, vi kunne få 5.000 likes på Facebooksiden, siger Malena Rønnow til metroxpress.

Hun kalder det ”en katastrofe”, hvis underholdingsorkestret lukker.

- Det her orkester har overlevet en verdenskrig, efterkrigstiden og et ungdomsoprør, og de favner hele vejen fra Mozart til Mads Langer. Du kan selvfølgelig sagtens bede andre orkestre spille sammen med Oh Land eller Mads Langer, men de vil aldrig kunne gøre det på samme måde, siger Malena Rønnow.

80 stillinger skæres på hospital i Hovedstaden
80 stillinger skæres på hospital i Hovedstaden

Hun frygter, at Danmark mister et orkester, der var med til at introducere en type musik til unge mennesker, de ellers ikke ville høre.

- Jeg var til en fødselsdag, hvor en gammel dame spurgte mig, om Underholdningsorkestret stadig spillede, for dem havde hun været så glad for som ung. Så stod hendes barnebarn ved siden af og sagde: ”Helt ærligt mormor, det var dem, der spillede med Mads Langer ved Danish Music Award”. Det risikerer vi at miste, fortæller Malena Rønnow.

DF: Flere penge til ældre, syge og arbejdsløse
DF: Flere penge til ældre, syge og arbejdsløse

Hun regner med, at de mange underskrifter skal afleveres til DR og til kulturministeren. Om politikerne så vil give DR en ekstrabevilling, eller om orkestret måske kan fortsætte uden for DR med privat støtte, er ikke afgørende, siger Malena Rønnow.

- Jeg ved 100 procent sikkert, at om tre måneder står et stykke dansk kulturarv på gaden, hvis ikke der sker noget, siger hun.

metroxpress har desværre uden held forsøgt at få fat i Tim Christensen.

Alle skal spare (næsten): Direktører holder lønfest i regionerne
Alle skal spare (næsten): Direktører holder lønfest i regionerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægen sagde, han aldrig kom til at...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Dømt igen: Her er sandheden om Heidis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx