Af - 01/12-16 12:38

Mange børn er i ulovlige kæmpe-klasserMange børn er i ulovlige kæmpe-klasser

Der må højest være 30 elever i en folkeskoleklasse. Men 13 Øst- og Midtjyske kommuner har for store klasser. Silkeborg er den kommune med flest elever i ulovlige klasser.

storybild

Silkeborg er den kommune i landet, hvor flest elever går i klasse, der er så store, at de er ulovlige. (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2016) (Billede: Steffen Ortmann)

563 folkeskoleelever i Silkeborg går i klasser med mere end 30 elever.

Det gør Silkeborg til den kommune i landet, hvor flest ud af de 2.715 danske børn, der går i ulovlige kæmpeklasser.

Det viser en ny opgørelse fra Undervisningsministeriet.

Ifølge folkeskoleloven må nemlig højest være 28 elever i en folkeskoleklasse, men der kan i særlige tilfælde gives dispensation til klasser op til 30 elever.

“Loven skal selvfølgelig holdes. Det vil jeg straks spørge ind til over for vores skolechef. Det skyldes nok, at vi har en mærkelig skolestruktur i Silkeborg med uforholdsmæssigt mange skoler,” siger næstformand i Silkeborg børne- og ungeudvalg, Mia Schmidt (K).

Men også 330 skolerelever i Herning er i ulovlige klasser med over 30 børn, 262 i Viborg, 132 i Vejle, 127 i Fredericia og 96 i Skanderborg går i klasser, der er større end loven tillader.

Danmarks Lærerforening mener, at der er alt for mange elever i klasserne.

“Vi er uden tvivl nået smertegrænsen for mange elever, der kan være i en klasse - vi mener loftet i stedet for 28 burde være færre. Og man ikke skal give så mange dispensationer til at gå over det loft. Når man er så mange elever i klassen, så kan det ikke undgå at gå ud over undervisningen, fordi læreren ikke kan give den enkelte elev lige så meget opmærksomhed. Du vil også se endnu flere overveje friskole og privatskoler,” siger næstformand Dorte Lange.

SF på Christiansborg har kaldt den nye undervisningsminister i samråd om de store klasser.

“Står det til os, så bør der højest være 24 elever i en folkeskole. Det giver den bedste undervisning. Men i det mindste må være kræve, at loven bliver overholdt,” siger undervisningsordfører Jakob Mark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx