Af Ritzau - 31/08-16 15:28; Opdateret: 31/08-16 16:20

SF: Regeringen gør livet sværere for børnefamilierSF: Regeringen gør livet sværere for børnefamilier

Det kommer til at gå ud over børnene, hvis regeringen som foreslået beskærer børnefamilieydelsen, mener SF.

storybild

SF's Lisbeth Bech Poulsen vil gere have skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at forklare, hvorfor der er stordriftsfordele ved at have flere end to børn. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Torkil Adsersen)

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kan se frem til at skulle forklare, hvilke stordriftsfordele der er forbundet med at have mange børn.

SF kalder ministeren i samråd, efter at regeringen har meldt ud, at børnechecken skal skæres for familier, der har mere end to børn. Begrundelsen er, at der er "stordriftsfordele" ved at have flere børn.

- Man vil gerne have børnefamilierne til at få flere børn og til at arbejde mere - og så fører man en så børnefjendsk kurs. Det er jo helt galimatias, mener skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Regeringen lægger op til, at forældre kun skal kunne få børne- og ungeydelse - også kaldet børnecheck - for tre børn.

Det fremgår af regeringens bud på en helhedsplan for dansk økonomi frem mod 2025.

Desuden vil regeringen indføre et "gradueret loft" over børnechecken, så det fulde beløb kun gives til to af familiens børn.

- Det afspejler et gradvist aftagende forbrugsbehov for hvert ekstra barn, idet større familier har en række stordriftsfordele, skriver regeringen.

Lisbeth Bech Poulsen savner dog argumenter for, hvad det er for nogle stordriftsfordele.

- Hvor er det præcis, man som børnefamilie sparer betydeligt ved at have flere børn? Jeg tror, ministeren tænker på familier fra 1950’erne, hvor mor gik hjemme og bagte boller - og ikke på moderne familier - hvor begge forældre arbejder.

- Børnefamilierne er under hårdt pres og er nogle af dem, der arbejder mest. Nu lægger regeringen op til, at det skal være sværere at være børnefamilie, lyder det fra Lisbeth Bech Poulsen.

Regeringen foreslår også at gøre det sværere at optjene ret til børnecheck. Fremover skal man have boet fem år i Danmark for at have ret til ydelsen mod i dag to år, hvis det står til regeringen. Det gælder dog ikke EU-borgere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Kvinde og dreng kørt ned af...
bt.dk
Ny gade til dine børns barndom? Nu...
bt.dk
Dårligst af alle: Helt og aldeles...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx