Af - 23/10-14 13:31

Pædofili-dømt flygter fra dansk landsby efter massive protesterPædofili-dømt flygter fra dansk landsby efter massive protester

En mand flytter nu fra en lille landsby, efter han er blevet hængt ud på byens Facebook-side.

storybild

Den pædofili-dømte mand flytter nu fra Bække igen, efter han er blevet hængt ud på byens Facebook-side. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Efter at være blevet hængt ud på Facebook, flygter en 31-årig mand nu igen fra den lille landsby Bække nær Vejen, hvor han ellers flyttede til for nyligt.

Danske studerende vil stoppe hetz på sociale medier
Danske studerende vil stoppe hetz på sociale medier

Da en lokalbeboer hørte, at den nytilflyttede er tidligere dømt for pædofili - og at et af hans ofre netop bor i Bække - valgte han at sprede en advarsel på byens Facebook-side under overskriften ‘ADVARSEL - PÆDOFIL FLYTTET TIL BÆKKE’.

- Den 8. august 2008 kl 12.30 blev en pige på 12 år overfaldet nær Sostrup Slot på Djursland. Med kvælertag blev hun tvunget ind i skoven og voldtaget, indledtes advarslen.

- Svinet fik dom d. 14. januar 2008 i Randers på 3½ år, som han ankede, da han mente, at pigen selv ville. I 2009 er den gal igen i Kolding-området. Under synonymer som Anni Hansen - 12 år & Emil - 14 år indgiver han troværdighed og tryghed til at antaste 12-årig pige. Dommen bliver her stadfæstet.

Komiker truet med voldtægt: Facebook-gruppe opfordrer til hetz
Komiker truet med voldtægt: Facebook-gruppe opfordrer til hetz

På advarslen nævnes den tidligere dømte med fuldt navn, konens navn, billeder, adresse samt hans bils registreringsnummer, skriver JydskeVestkysten.

Efterfølgende delte Jesper Berntsen, der har familie i Bække, opslaget på byens Facebook-side med knap 500 medlemmer, og så blev det hurtigt spredt blandt byens borgere.

- Min søster opfordrede mig til det, fordi hun bor i Bække. Hun siger, at alle taler om det, men ingen tør gøre noget, selvom alle er så ræd for den mand. Det største problem er, at en af hans ofre bor i byen. Ingen tør, for ingen ved, hvad han kan finde på, siger han til JydskeVestkysten.

Facebook lukker hadeside efter massivt pres
Facebook lukker hadeside efter massivt pres

I bagklogskabens lys indså han dog efterfølgende, at han nok ikke skulle have hjulpet med at hænge en mand ud, der har afsonet sin dom. Han valgte derfor at slette opslaget igen, efter avisen henvendte sig til ham.

- Hvis man tænker videre over det, så var det måske ikke så smart at gøre. Man kan jo måske blive retsforfulgt, og der står jo mange personlige oplysninger om manden i advarslen, siger han.

Men skaden var sket, og nu tager den pædofilidømte mand konsekvensen - han flytter fra Bække igen. Da JydskeVestkysten får fat i ham, understreger han, at det er en ren tilfældighed, at et af hans tidligere ofre (som han forsøgte at lokke via en chat) bor i byen.

- Jeg kan sagtens forstå, at folk i byen er nervøse, men hvor dum tror de, jeg er, spørger han retorisk.

- Jeg har ikke tænkt mig først at bygge et liv op og så give afkald på det hele igen, siger han og forklarer, at han siden sin dom er blevet gift, og at en ny sag ville betyde, at han mistede alt.

Sjovt billede blev til mareridt: 13-årige Julie hængt ud på Facebook
Sjovt billede blev til mareridt: 13-årige Julie hængt ud på Facebook

Han fortæller desuden, at han har anmeldt den mand, der startede advarslen på Facebook, til politiet. Over for JydskeVestkysten bekræfter lokalpolitiet i Vejen, at man har modtaget en anmeldelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx