Af - 22/01-17 20:09

19-årige Benjamin skal til VM: - Jeg knokler hårdt hver dag19-årige Benjamin skal til VM: - Jeg knokler hårdt hver dag

Benjamin og 14 andre unge bruger alle deres vågne timer på at lave skulpturer, chokoladekager og islagkager, som måske vil give Danmark en pris ved det kommende konditor-VM.

Chokolade, æggeblommer og fløde.

Det er tre af de ingredienser, som 19-årige Benjamin Hansen skal bruge til sin chokoladekage. Men det er ikke, hvilken som helst kage, som Benjamin i disse dage øver sig i at lave:

- Jeg har ansvaret for chokoladekagen til VM i Frankrig, fortæller Benjamin Hansen, der til dagligt er i lære inde hos Brødkunsten på Nørrebro i København.

Den 22. og 23. januar drager det Danmarks Konditorlandshold bestående af 15 kageglade unge til Lyon i Frankrig for at kæmpe om titlen som verdens bedste konditorer. Holdet har de sidste mange måneder været i fuld sving med forberedelserne til den store konkurrence:

- Jeg har næsten været herude efter arbejde hver dag til klokken 23-24 om aftenen. Og så tager jeg hjem og på arbejde og så herud igen. Men jeg er ikke alene om det. Vi er en del på holdet, og der bliver lagt mange tanker bag, siger Benjamin, der efter et par måneder på holdet kan mærke de mange forberedelser på sin krop.

"Unge har færre forpligtelser"
Holdet har til base hos grossistfirmaet Condi i Albertslund, og her træner de nærmest i døgndrift. De mange øvelsestimer har gjort, at det denne gang er et ungt hold, som deltager:

- Jeg tror, at gennemsnitsalderen er 25 år, for ældre konditorer med eksempelvis børn vil falde fra, fordi vi bruger så meget tid på at øve. Unge har færre forpligtelser og mere tid, siger den 29-årige holdkaptajn Mads Kilstrup, der tilbringer flere nætter om ugen på en luftmadras i holdets øvelokale hos grossistfirmaet Condi i Albertslund, så han skal bruge mindre tid på transport og derfor kan træne mere.

Tre deltagere og 10 timer
De deltagende lande har hver 10 timer i VM-finalen, hvor tre fra hvert hold skal skabe tre store skulpturer og tre desserter herunder en chokoladekage, en islagkage og en anrettet dessert, der skal imponere dommerne.

Ved sidste VM var temaet Star Wars, men i år holder holdet tæt med detaljer om årets kager. Det overordnede tema vil de dog gerne ud med:

- Årets tema er Harry Potter. Vi havde en brainstorm om temaer, og Superhelte-temaet, TinTin og Alice i Eventyrland var også oppe og vende. Men Harry Potter er et bredt tema, hvor der er mange genkendelige skulpterer, fortæller Mads Kilstrup.

19-årige Benjamin Hansen med sin chokoladekage.

Chokolade
Tilbage i øvelokalerne er Benjamin i fuld gang med at øve opskriften på holdets chokoladekage:

- Vi laver en blød bund med saltet karamel og kiks, som bliver indrammet af chokolademousse. Så har vi lavet en blød bund igen med appelsin cremeux, appelsinmarmelade og så bliver kagen igen dækket med chokolademousse. Til sidst overtrækkes den med en spejlblankchokoladeglace, siger Benjamin, der fortæller, at kagen kaldes Nimbus 2000 efter Harry Potters racerkost.

Ved sidste VM blev Danmarks Konditorlandshold nummer 5 ud af 23 lande, og ved sidste EM hev holdet en sølvmedalje med hjem:

- Jeg håber på en god top fem. Det gælder om at forbedre sig, og det gør vi, fortæller Benjamin, der glæder sig til at rejse til Frankrig og støtte holdet.

Mød Benjamin i videoen øverst.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx