Af - 11/03-14 22:55; Opdateret: 11/03-14 23:45

Thorning-brøler: Kludrer rundt i børnecheckenThorning-brøler: Kludrer rundt i børnechecken

Kan du huske, hvor mange gange om året børnechecken tikker ind på bankbogen? Statsministeren kan ikke.

storybild

Thorning forklarer her til aften TV Avisens vært Kim Bildsøe Lassen, at børnechecken tikker ind på bankbogen en gang om måneden... (Billede: DR, screendump)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved øjensynligt ikke, at langt de fleste forældre kun får børnechecken en gang i kvartalet. I TV Avisen 21.30 her til aften gav hun i hvert fald udtryk for, at børnechecken – formentlig til mange børnefamiliers forundring – er en månedlig ydelse.

S banede vej for belastende aktindsigt om VK's børnecheck
S banede vej for belastende aktindsigt om VK's børnecheck

I et direkte interview med værten Kim Bildsøe Lassen kommenterer hun et forslag fra Venstre om at omlægge børnechecken til et fradrag for at beskytte den danske børnecheck mod velfærdsturisme. Thorning afviser Venstres forslag med henvisning til, at det ville ramme danske lavindkomstfamilier, som ikke ville kunne få glæde af fradraget. Og siger så:

- Derfor er min appel til Venstre: Lad nu være med at skabe så meget usikkerhed om en børnecheck, som rigtig mange danske familier er glade for, som kommer ind på vores bankbog hver eneste måned.

Men det er en sandhed med store modifikationer. Børnechecken udbetales nemlig kvartalsvis til forældre med børn i alderen 0-14 år, mens børnechecken kun udbetales månedligt til forældre med børn i alderen 15-17 år.

Bag om børnecheck: Tysk statsborger udløste dansk opgør
Bag om børnecheck: Tysk statsborger udløste dansk opgør


Det er ikke første gang, Thorning kludrer rundt i fakta. I sin tale ved Folketingets åbning i oktober 2012 betonede hun, hvor vigtigt det var, at den fiktive folkeskoleelev 'Emil' fik styr på Pythagoras sætning ved at kombinere matematik med sløjd.

Thulesen Dahl: EU undergraver dansk velfærd
Thulesen Dahl: EU undergraver dansk velfærd

- Lugten af træ, lyden af saven, den rette vinkel på fuglehusets tag - det får Pythagoras sætning til at hænge bedre fast, sagde hun om sine visioner for 'Emil' og fremtidens folkeskole.

Men da Ekstra Bladet efter talen spurgte hende, om hun selv kunne Pythagoras sætning, som 7. klasses-eleven 'Emil' gerne skulle have styr på, måtte hun indrømme, at hun ikke selv kunne den.

Statsminister Helle Thorning Schmidt (S) er røget ud i et politisk stormvejr, fordi hun forvarer EU-borgeres ret til at sende den danske børnecheck hjem til for eksempel Polen eller Rumænien, hvis de for eksempel har haft kortvarigt sæsonarbejde som jordbærplukkere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx