Af - 17/10-16 11:18; Opdateret: 17/10-16 13:21

To klovne med økser skræmmer drenge i RoskildeTo klovne med økser skræmmer drenge i Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi har fået fire nye anmeldelser om onde klovne.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Fænomenet med onde klovne, der skræmmer tilfældige forbipasserende tager fart.

Flere og flere sager kommer nu til offentlighedens kendskab i takt med at politiet opgør weekendens hændelser.

I Midt- og Vestsjællands Politi gør man opmærksom på fire nye tilfælde. To af disse fandt sted i Roskilde.

Lørdag aften kort efter klokken 23 så to drenge på under 15 år et par onde klovne ved stationscentret i domkirkebyen. Klovnene bar økser, men om der er tale om plastik-attrapper ved politiet ikke, fortæller kommunikationsansvarlig, Carsten Andersen til metroxpress.

Tre står til bøder for at skabe frygt i klovnekostume
Tre står til bøder for at skabe frygt i klovnekostume

- Drengene blev naturligvis skræmt og gjorde det rigtige ved at ringe til politiet. Vi sendte en patruljevogn men fandt ikke klovnene, siger han.

"Sindsygt farligt sted"
Søndag var den gal igen i byen.

klokken 17.25 blev en 15 til 20-årig mand med grønt hår og hvid t-shirt set stående midt på kørebanen i en viadukt under jernbanen. Klovnen vendte sig om, da en bilist bremsede ned. Dernæst løb han fra stedet.

Politiet ser med stor alvor på situationen.

- Pågældende udsætter sig selv for stor fare. Det er et sindsygt farligt sted, og han kunne sagtens være blevet kørt ned. Bilisten kunne også være drejet ind i en anden bil, siger Carsten Andersen.

Derudover har der været yderligere to nye tilfælde i det vestsjællandske.

I Holbæk anmeldte en 22-årig mand, at han blev jagtet af en klovn med en økse på Ahlgade - byens hovedgade.

Og i den mindre by, Svinninge, så en anmelder en klovn gå forbi på en villavej i byen.

Bøder i vente
Carsten Andersen fortæller, at politiet er meget opmærksomme på falske anmeldelser. Men der er ifølge ham ingen grund til at betvivle rigtigheden af de fire tilfælde.

Politiet formoder, at der er tale om forskellige gerningsmænd til episoderne.

Politiet advarer klovnene: Tænk jer godt om - for ellers…
Politiet advarer klovnene: Tænk jer godt om - for ellers…

Flere tilfælde i nat: Klovne Kastede med fyrværkeri
Flere tilfælde i nat: Klovne Kastede med fyrværkeri

Politiet advarer nye klovne mod at begive sig ud for at skræmme tilfældige. Han fortæller, at hvis nogle føler sig skræmt af deres adfærd, kan der være tale om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Klovnene skal ikke forvente, at vi trækker på smilebåndet - vi trækker bødeblokken, siger han.

På kortet herunder kan du se, hvor og hvornår klovne er blevet set i DanmarkHvis du har kendskab til et klovne-angreb, eller hvis vi skulle have glemt et på kortet, så skriv til journalist Christian Hansen på cha@mx.dk.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx