Af - 08/09-16 13:45

25 grader og masser af sol: Så fedt bliver weekendvejret25 grader og masser af sol: Så fedt bliver weekendvejret

Find badebukser og bikini frem. Lokalt vil temperaturen holde sig oppe på 25 grader både fredag og lørdag.

storybild

Så skal badetøjet findes frem igen: Weekenden byder lokalt på 25 grader og masser af sol. (Billede: Scanpix/Scanpix/arkiv)

Mens disse linjer er blevet nedfældet, har temperaturen flere steder i landet med stor sandsynlighed presset sig op over 25 grader, og dermed er torsdag den 8. september en vaskeægte meteorologisk sommerdag.

- Den seneste måling fra klokken 12.30, viser 24,8 grader i Tønder, og på Langeland er vi oppe på 24,4 grader, så det varer ikke længe, før termometer flere steder i landet kommer op over de 25 grader, lyder det fra vagthavende meteorolog Lars Henriksen, DMI.

Efter ferien: Klamme ting du ikke vidste, før du hoppede i swimming-poolen
Efter ferien: Klamme ting du ikke vidste, før du hoppede i swimming-poolen

Er man frisk på en dukkert, er badevandstemperaturerne ganske pæne for årstiden.

- De ligger på 17-19 grader. Så du kan sagtens komme ud at bade, siger Lars Henriksen.

Har man ikke mulighed for at hoppe i bølgerne i dag, er den gode nyhed, at sommervejret fortsætter fredag, lørdag og til dels også søndag, dog med en lille intermezzo natten mellem lørdag og søndag.

- Fredag bliver en rigtig fin dag, hvor vi lokalt igen kan ramme 25 grader, formentlig i de østlige landsdele, mens resten af landet vil ligge på 18-23 grader. Der er pænt vejr med sol til alle, siger Lars Henriksen.

Sådan tager du gode billeder i sensommeren
Sådan tager du gode billeder i sensommeren

Lørdag starter ud med flot og solrigt vejr og temperaturer på 20-25 grader. Nordvestjyderne skal dog kæmpe med skyer, og sidst på aftenen og natten mellem lørdag og søndag vil en front med regn og byger bevæge sig hen over Danmark fra vest.

- Så søndag kommer til at starte skyet, men så kommer solen igen og sender temperaturen op på 18-23 grader.

Det er et højtryk placeret sydøst for Danmark, der holder lavtrykkene på afstand og pumper varm luft op over os i disse dage.

Derfor synes kvinder, at det er hårdest er være tilbage fra ferie
Derfor synes kvinder, at det er hårdest er være tilbage fra ferie

Den front, der passerer Danmark natten mellem lørdag og søndag, presser varmen mod øst. Men de seneste prognoser – som er usikre, understreger Lars Henriksen – tyder på,at højtrykket igen vil lægge sig sydøst for Danmark og påny pumpe varm luft op over Danmark, når vi kommer ind i næste uge.

Lars Henriksen minder om, at det er en god ide at huske solcremen, selv om solen står lavere på himlen i september end i sommermånederne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx