Af - 08/09-16 13:45

25 grader og masser af sol: Så fedt bliver weekendvejret25 grader og masser af sol: Så fedt bliver weekendvejret

Find badebukser og bikini frem. Lokalt vil temperaturen holde sig oppe på 25 grader både fredag og lørdag.

storybild

Så skal badetøjet findes frem igen: Weekenden byder lokalt på 25 grader og masser af sol. (Billede: Scanpix/Scanpix/arkiv)

Mens disse linjer er blevet nedfældet, har temperaturen flere steder i landet med stor sandsynlighed presset sig op over 25 grader, og dermed er torsdag den 8. september en vaskeægte meteorologisk sommerdag.

- Den seneste måling fra klokken 12.30, viser 24,8 grader i Tønder, og på Langeland er vi oppe på 24,4 grader, så det varer ikke længe, før termometer flere steder i landet kommer op over de 25 grader, lyder det fra vagthavende meteorolog Lars Henriksen, DMI.

LÆS OGSÅ: Efter ferien: Klamme ting du ikke vidste, før du hoppede i swimming-poolen

Er man frisk på en dukkert, er badevandstemperaturerne ganske pæne for årstiden.

- De ligger på 17-19 grader. Så du kan sagtens komme ud at bade, siger Lars Henriksen.

Har man ikke mulighed for at hoppe i bølgerne i dag, er den gode nyhed, at sommervejret fortsætter fredag, lørdag og til dels også søndag, dog med en lille intermezzo natten mellem lørdag og søndag.

- Fredag bliver en rigtig fin dag, hvor vi lokalt igen kan ramme 25 grader, formentlig i de østlige landsdele, mens resten af landet vil ligge på 18-23 grader. Der er pænt vejr med sol til alle, siger Lars Henriksen.

LÆS OGSÅ: Sådan tager du gode billeder i sensommeren

Lørdag starter ud med flot og solrigt vejr og temperaturer på 20-25 grader. Nordvestjyderne skal dog kæmpe med skyer, og sidst på aftenen og natten mellem lørdag og søndag vil en front med regn og byger bevæge sig hen over Danmark fra vest.

- Så søndag kommer til at starte skyet, men så kommer solen igen og sender temperaturen op på 18-23 grader.

Det er et højtryk placeret sydøst for Danmark, der holder lavtrykkene på afstand og pumper varm luft op over os i disse dage.

LÆS OGSÅ: Derfor synes kvinder, at det er hårdest er være tilbage fra ferie

Den front, der passerer Danmark natten mellem lørdag og søndag, presser varmen mod øst. Men de seneste prognoser – som er usikre, understreger Lars Henriksen – tyder på,at højtrykket igen vil lægge sig sydøst for Danmark og påny pumpe varm luft op over Danmark, når vi kommer ind i næste uge.

Lars Henriksen minder om, at det er en god ide at huske solcremen, selv om solen står lavere på himlen i september end i sommermånederne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx