Af Amalie Abildgaard - 31/08-17 21:29; Opdateret: 31/08-17 21:48

Advarsel - stærke billeder: Ni-årige Christian bærer en dragt 23 timer i døgnet efter frygtelig ulykke Advarsel - stærke billeder: Ni-årige Christian bærer en dragt 23 timer i døgnet efter frygtelig ulykke

Advarsel om stødende billeder!

storybild

9-årige Christian Dankert blev transporteret fra Sønderborg havn til Rigshospitalet i en helikopter.

9-årige Christian Dankert blev offer for en ulykke til et event i Sønderborg og døjer stadig med efterfølgende mén.

»Da jeg hører sirenerne fra ambulance, tænkte jeg bare: 'Den er helt galt den her.'«

Sådan husker Ulla Dankert tilbage på den 20. maj, hvor hendes ni-årige søn, Christian, blev ramt af en ildsky, da han sad i forreste række ved et skateboard-show i Sønderborg, der gik helt galt.

Ulykken udspillede under den såkaldte 'Ring of Fire', hvor skaterne skulle igennem en ring af ild. En ung mand sprøjtede tændvæske på den svagt brændende ring, som brød i flammer, blev grebet af vinden og ramte syv tilskuere – herunder 9-årige Christian, som sad få meter fra ringen.


Der blev med det samme ringet til Ulla Dankert af Christians kammerats mor. Ulla husker ikke andet end moren sagde: “Ulykke. Ild.”

Det var et ubærligt syn, der mødte Ulla Dankert, da hun kort efter nåede frem til Sønderborg Havn, hvor ambulancer holdt og sørgede for brandofrene.

»Jeg frygtede det værste. Inden jeg nåede derhen, kunne jeg høre min søn skrige. Da jeg så hans bryst, tænkte jeg 'for fanden da lille mand',« siger Ulla Dankert, der sammen med sin mand er forældre til fem børn.

Blev fragtet i helikopter

Christian Dankert var ikke i livsfare, men han fik 2.- og 3. grads forbrændinger på 25-28 procent af kroppen. Særligt hans overkrop og lår er skadet.

Den ni-årige dreng blev efter ulykken sendt med en helikopter til Rigshospitalet, hvor han blev lagt i kunstigt koma.

Her var han indlagt i næsten fire uger, hvor han blandt andet fik foretaget hudtransplantation.

I dag skal han bære en ultra kropsnær dragt, der beskytter huden og holder arvævet på plads, så arene ikke buler ud.

»Vi har været svineheldige med, at Christian drejede sit hoved væk fra ringen, så han ikke blev ramt i ansigtet. Han kunne jo ikke bære en dragt på ansigtet på samme måde som kroppen,« siger Ulla Dankert, der dog fortæller, at sønnen har fået små brandskader på det ene øre og hagen.

Har det bedre i dag

For første gang siden ulykken var den ni-årige dreng tilbage på fodboldbanen - og det gik godt, fortæller Ulla.

»Han har ikke ondt direkte. Men han har gået krumbøjet, fordi han fik lavet hudtransplantationen. Han er en aktiv dreng, men han har haft ondt i ryggen. Derfor går han til genoptræning hos en fysioterapeut,« siger Ulla Dankert.

Dog er der én ting, der har sat sig dybt i Christian Dankerts krop efter ulykken.

»Han er blevet bange for ild. De har et bålhus i klubben, hvor Christian kommer, og da de skulle grille pølser, flygtede han. Han er virkelig angst for det,« siger Ulla Dankert.

AdvarselStødende billede. Tryk for at vise.

Venter på afklaring

Det er nu tre måneder siden, at ulykken skete. Men sagen er ikke afklaret endnu. Familien venter på myndighedernes redegørelse for at kunne afslutte det.

»Politiet har afsluttet sagen, og nu ligger den åbenbart ved anklagemyndigheden. Hele familien vil rigtig gerne sætte punktum og komme videre. Der bliver ribbet op i den hele tiden, når det ikke er afsluttet, og det er ikke særlig sjovt. Jeg har været langt nede,« fortæller Ulla Dankert.

BT forsøger at få en kommentar fra Anklagemyndigheden.

AdvarselStødende billede. Tryk for at vise.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx