Af - 02/12-16 11:41; Opdateret: 02/12-16 13:13

Skuffet Bertel Haarder om ministerfyring: Løkke er aldersracist!Skuffet Bertel Haarder om ministerfyring: Løkke er aldersracist!

Danmarks længstsiddende minister Bertel Haarder er harmdirrende over, at Løkke ofrede ham i ministerkabalen. - Det er aldersracistisk, siger han.

storybild

- Det er aldersracistisk. Sådan lyder bandbullen fra fra 72-åriger Bertel Haarder til Løkke, som i mandagsfyrede Haarder som kultur- og kirkeminister. (Billede: Scanpix/arkiv)

72-årige Bertel Haarder (V) er mildest talt ikke tilfreds med, at han blev fyret som kultur- og kirkeminister, da Liberal Alliance og De Konservative i mandags indtrådte i Lars Løkke Rasmussens (V) trekløver-regering.

BT mødte den forsmåede eks-minister torsdags aften, hvor Bertel Haarder var i Tivoli for at se Nøddeknækkeren. Selv om kaldenderen skrev den 1. december, var den risengrødsglade eksminister ikke just i julehumør.

Bertel Haarder takker af med en kølle
Bertel Haarder takker af med en kølle

Efter 17 måneder på posten som kultur- og kirkeminister skal Bertel Haarder nu i stedet indtage posten som generalkonsul i Flensborg. Det bytte er han ikke tilfreds med.

- Jeg kunne jo være blevet Folketingets formand, men så løste jeg konflikten med Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti ved, at jeg selv foreslog at blive kultur- og kirkeminister i stedet, siger Bertel Haarder til BT og tilføjer:

- Det havde jeg ikke gjort, hvis jeg havde vidst, at det kun var for 17 måneder.

- Jeg synes ikke, man skal lyve, så jeg vil ikke skjule, at jeg gerne ville have fortsat - jeg synes, jeg var godt i gang.

Bertel Haarder håbede ministertiden ville vare længere
Bertel Haarder håbede ministertiden ville vare længere

Haarder lægger ikke skjul på, at han er vred over, at Løkke skubbede de ældste ministre ud, da ministerkabalen skulle lægges.

- Der skulle jo fire ud, så han (Løkke, red.) tager de fire ældste - det er aldersracistisk, siger han til BT med henvisning til, at Løkke blandt andre også skilte sig af med beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen, 67 år, ogransportminister Hans Chr. Schmidt, 63 år.

Bertel Haarder bliver generalkonsul i Flensborg
Bertel Haarder bliver generalkonsul i Flensborg

Bertel Haarder er kendt for sit iltre temperament. I december 2010 gik han amok på en DR-journalist, som skulle interviewe Haarder i DR Byen. Haarder er mildest talt utilfreds med, at han har forladt risengrøden derhjemme for at stille op til et interview, han ikke er godt nok forberedt på.

Du kan se en video af risengrøds-gate her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespillerinde skal skilles fra sin...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Liverpools skurk dagen derpå: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx