Af Ritzau - 13/10-16 07:29

Pastelfarvet troldeunivers får kniven af anmelderePastelfarvet troldeunivers får kniven af anmeldere

Musikken trækker op, og børn vil nok finde filmen morsom. Men avisernes anmeldere er ikke begejstrede.

storybild

Hollywood har fået øjnene op for den lille nordjyske Gjøl-trold med det viltre hår og den brede næse. Folkene bag kæmpehittet Shrek har således lavet en hel film om de danske trolde, der i USA har fået navnet "Trolls". De danske anmeldere er dog ikke videre begejstrede for resultatet. Her ses de amerikanske stjerner Justin Timberlake og Anna Kendrick, der lægger stemmer til den amerikanske version. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Daniel Leal-olivas)

Kedelig, forudsigelig og ligegyldig. Sådan lyder flere anmelderes dom over plottet i den nye animations film Trolls. Anmelderne er ikke begejstrede over det pastelfarvede troldeunivers.

Ekstra Bladet, Politiken og BT giver filmen, der er baseret på den nordjyske dukkemager Thomas Dams små, langhårede troldefigurer, to stjerner hver.

- Faktisk er det noget af det mest ligegyldige, som det noget ujævne DreamWorks Animation endnu har lagt navn til, skriver Ekstra Bladet

Politiken slår også ned på "My Little Pony"-lignende neonpastelfarver. BT hører også til dem, der finder filmen for sukkersød.

- Små piger vil muligvis falde for søde trolde, mens nogle af deres forældre vil vippe med foden i takt til de mange nye og gamle pophit i troldeversion. Andre vil mene, at det er blasfemi, lyder dommen fra BT.

Men lige præcis musikken går igen som bemærkelsesværdig over hele linjen.

I original versionen er det Justin Timberlake, der lægger stemme til sangene, mens Stine Bramsen og Christopher slider ihærdigt med det tynde materiale i den danske version, skriver Ekstra Bladet.

- Den ros skal de have, lyder det.

Kristeligt Dagblad giver filmen tre stjerner. Avisen pointerer, at en børnefilm ikke nødvendigvis skal kæle for de voksne. Samtlige anmeldere mener, at børn kan finde filmen morsom.

Jyllands-Posten smider hele fem stjerner efter filmen, og mener at netop, at musikken betyder helt enormt meget.

- Trolls har et soundtrack, der nærmest ikke kan købes for penge, og det er i den grad med til at sætte den rette danse-synge-kramme-stemning, der bobler af charme og glæde, skriver Katrine Sommer Boysen i Jyllands-Posten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx