29/10-17 09:21; Opdateret: 29/10-17 10:27

Trepartsaftale om efteruddannelse kan falde på plads søndagTrepartsaftale om efteruddannelse kan falde på plads søndag

Statsministeren, en række ministre og arbejdsmarkedets parter har indkaldt til pressemøde om trepart søndag.

storybild

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og LOs formand, Lizette Risgaard, får en snak i forbindelse med en tidligere runde i trepartsforhandlingerne. Søndag kan den sidste aftale falde på plads. Scanpix/Liselotte Sabroe

København. Den sidste del af en trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, som handler om voksen- og efteruddannelse, kan falde på plads søndag. Forhandlingerne har stået på over de seneste fire måneder.

Søndag klokken 11.00 vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sammen med en række ministre og arbejdsmarkedets parter samle op på forhandlingerne ved et møde i Statsministeriet.

LO-formand Lizette Riisgaard ser frem til mødet, skriver hun på Twitter.

- Sammen skal vi sætte turbo på danskernes efteruddannelsesmuligheder. Alle skal med, lyder det.

Efterfølgende har parterne indkaldt til pressemøde. Ifølge Ritzaus oplysninger har de forhandlet i Beskæftigelsesministeriet til midt på natten.

Fokus undervejs har især været på de almene og erhvervsrettede voksen- og efteruddannelser, der er målrettet kortuddannede.

- Den enkelte har et ansvar for at lære hele livet. Det ansvar er større i morgen end i dag. Det skal en ny trepartsaftale bane vejen for, sagde statsministeren i sin åbningstale i Folketinget i starten af oktober.

Det er tredje runde af forhandlingerne om en trepartsaftale - en aftale mellem regeringen og repræsentanter for henholdsvis lønmodtagere og arbejdsgivere.

Parterne sætter sig sammen for at finde løsninger på samfundets problemer.

I 2016 landede parterne to aftaler i forbindelse med trepartsforhandlingerne - i marts en om integration, der blandt andet skabte en ny toårig integrationsuddannelse (IGU).

Den anden aftale fra august 2016 om arbejdskraft indeholdt blandt andet fælles målsætning om op mod 10.000 flere praktikpladser om året.

Herefter blev forhandlingerne sat på pause, mens lønmodtagere og arbejdsgivere selv satte sig til bordet og fik nye overenskomster på plads i foråret 2017.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har været forhandlingsleder for regeringen om trepartsaftalen om voksen- og efteruddannelse.

Også undervisningsminister Merete Riisager (LA) og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har deltaget (V) undervejs.

På den anden side af bordet er lønmodtagerne repræsenteret af LO, FTF og AC, mens arbejdsgiverne er repræsenteret af DA, KL, Danske Regioner, Lederne og finanssektorens FA.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk festival storhyldes i udlandet:...
bt.dk
Træt af knallertkørsel: Mand skyder...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Linse er klar med et helt nyt program...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx