Af - 08/07-16 09:32

Varme skumfiduser og røgforgiftning: Sådan kommer vi til skade med grillenVarme skumfiduser og røgforgiftning: Sådan kommer vi til skade med grillen

Sommeren er højsæson for grillskader, og sidste år var det især glemte kul og røgforgiftninger, der sendte danskerne en tur forbi skadestuen

storybild

(Billede: Esben Salling)

Forbrændinger med varme skumfiduser, brandsår efter at have trådt på grillkul og røgforgiftning i forbindelse med at have grillet i et telt.

Ovenstående er et udsnit af de grillskader, der sendte 47 danskere forbi skadestuen på Odense Universitets Hospital i 2014. Det svarer til 940 danskere på landsplan.

Ifølge Jens Lauritsen, der er overlæge på Ulykkesanalysegruppen fra Odense Universitetshospital, er det især de samme fire problemer, som går igen fra år til år.

“Folk griller ved stranden, og så dækker de grillen til med sand. Når der så kommer børn og voksne forbi efterfølgende, træder de i de varme kul og brænder sig”.

Ifølge Jens Lauritsen opstår der også stadig en del skader, fordi folk bruger benzin til at tænde bilen, der kan skabe eksplosioner og give alvorlige forbrændinger.

“Så ser vi også ulykker, når børn leger eller spiller bold i nærheden af grillen, og grillen vælter”, siger Jens Lauritzen og understreger, at bpldspil ikke hører hjemme i nærheden af en grill.

Endelig kommer en del danskere også på skadestuen, fordi de bliver røgforgiftede, når de griller, fortæller overlæge Jens Lauritsen.

“Når det er dårligt vejr, er der mange, som griller under et telt, men det kan man altså blive kulilteforgiftet af, så det er meget vigtigt, at der er rigeligt med udluftning”.

De hyppigste grillskader på skadestuen på Odense Universitetshospital er forbrændinger fulgt af røgforgiftninger og eksplosioner. Ulykkesstatistikken afslører også, at 72 procent af de tilskadekommende i 2014 var mænd. Heraf var flest børn og unge.

Se et uddrag af nogle af skaderne til højre i artiklen.

LÆS OGSÅ: Gasflasker til grill tilbagekaldes efter eksplosioner

LÆS OGSÅ: Tragedie i Odense: Mand død efter han tændte grill i bil

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du madforgiftning, når du griller

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx