Af - 25/01-16 08:37

Ny SU-fidus forarger politikere: Få jer et jobNy SU-fidus forarger politikere: Få jer et job

Ny SU-fidus, der kan seksdoble støtten til hjemmeboende studerende, kan få en meget kort levetid. I hvert fald vil flere politikere nu undersøge omfanget af brugen.

Bildstrecke im Grossformat »

Siden nytår har en ændring i SU-lovgivningen betydet, at unge danskere på videregående uddannelse med et kreativt greb kan seksdoble deres støtte fra 922 til 5.941 kroner.

Ny kreativ fidus: Sådan seksdobler du din SU
Ny kreativ fidus: Sådan seksdobler du din SU

Det kræver, at man har sin egen selvstændige lejekontrakt, eller at man ejer den samme andel af boligen som forældrene. Lever man op det, kan man ansøge om at få udeboende SU – selv om man altså bor under samme tag som mor og far.

Artiklen er blevet læst, delt og kommenteret i tusindvis, og den har også nået Christiansborg, hvor flere boligordførere nu vil tage affære.

Særligt Venstres Britt Bager er forarget:

- Danske studerende er i forvejen enormt privilegerede med gratis uddannelse og SU oven i. Så hvis man mangler penge, må man få sig et studiejob i stedet for at leve af velfærdssystemet.

Hun frygter, at den nye lovgivning vil medføre misbrug.

Studerende overfuser ansatte på universiteter
Studerende overfuser ansatte på universiteter

- Den her ændring var tiltænkt en meget specifik gruppe, som var fanget i den tidligere lovgivning, men det bliver et problem, hvis det fører til spekulation og udnyttelsen af reglerne.

Britt Bager vil nu tage sagen op med Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) og samtidig holde øje med, om der sker et eventuelt misbrug.

Hos Socialdemokraterne deler boligordfører Jan Johansen holdningen.

- Det ser meget mystisk ud, og jeg er bange for, at det kan give en skævvridning. Der mangler en rød tråd i reglerne, for der er helt sikket mange, der ikke vil kunne få lov til eksempelvis at få en selvstændig lejekontrakt, mens andre kan udnytte det her kæmpe hul.

19-årige Stefanie har ingen forsikring - det samme gælder hver fjerde studerende
19-årige Stefanie har ingen forsikring - det samme gælder hver fjerde studerende

Styrelsen for Videregående Uddannelser oplyser til metroxpress, at de har modtaget mange henvendelser på baggrund af artiklen. Mange har dog misforstået, hvordan reglerne kan benyttes.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx