Af Ritzau - 18/08-16 13:00

Rektorformand: Vi skal diskutere drukfester med de ungeRektorformand: Vi skal diskutere drukfester med de unge

Eleverne skal blive bedre til at passe på hinanden, i stedet for at konkurrere om hvem der kan drikke mest.

storybild

Det er ikke okay, at unge drikker sig fra sans og samling, lyder det fra gymnasierektorernes formand, Anne-Birgitte Rasmussen. Hun opfordrer rektorkollegerne til at drøfte sagen med elever og forældre. (Billede: Free/Free)

Formanden for landets gymnasierektorer er rystet over, at flere gymnasieelever drak sig halvt ihjel ved en elevfest i Dyrehaven nord for København sidste fredag.

- Jeg synes, det er en virkelig farlig ting, vi har set derude. Det kunne være gået frygteligt galt, siger Anne-Birgitte Rasmussen, der er formand for Danske Gymnasier og rektor på Københavns åbne Gymnasium.

Op mod 8000 gymnasieelever var samlet for at feste i anledning af skolestart. Det endte med, at 15 unge ifølge Berlingske blev sendt på sygehuset med alkoholforgiftning.

Flere af dem blev lagt i respirator og var i direkte livsfare.

Det er en op mod 30 år gammel tradition, at gymnasieelever fra områdets gymnasier på eget initiativ fester i Ulvedalene i Dyrehaven.

Men det er - så vidt vides - første gang, så mange deltager, og at festen ender med, at flere elever drikker sig livsfarligt fulde.

- Det har været en tradition, der sikkert er startet fredeligt og roligt, og så har den vokset sig større og er gået helt over gevind i år, siger Anne-Birgitte Rasmussen.

Hun vil nu drøfte sagen med sine rektorkolleger og bede om, at de tager emnet op over for elever og forældre.

- Vi vil rigtig gerne tage debatten op med forældrene på forældremøder i september og selvfølgelig også med eleverne, siger Anne-Birgitte Rasmussen.

- Vi skal alle være med til at passe på vores unge mennesker, og det skal vi også på gymnasierne og som rektorer, siger rektorernes formand.

Ifølge Anne-Birgitte Rasmussen handler det om, at eleverne bliver bedre til at tage vare på hinanden "i stedet for at udfordre hinanden på, hvem der drikke mest".

Rektorformanden understreger, at gymnasierne de senere år har søgt at regulere elevernes indtagelse af alkohol på skolerne.

- På gymnasierne er vi begyndt at regulere mere og mere, og der er for eksempel aldrig alkohol ved introdage, studierejser og idrætsdage.

- Så opstår der sådanne "bobler", når de unge er på egen hånd, og hvor de pludselig får drukket rigtig meget på kort tid, siger Anne-Birgitte Rasmussen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er forskernes opskrift: Sådan...
bt.dk
Han skulle være henrettet i dag: Men...
bt.dk
Prisvindende magasin hylder dansk...
bt.dk
Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx