02/09-14 17:25; Opdateret: 02/09-14 18:37

Mand overgiver sig efter skud mod patruljevognMand overgiver sig efter skud mod patruljevogn

En mand, der tirsdag affyrede to skud mod politiet i Horsens, har overgivet sig og er anholdt.


Den mand, som tirsdag eftermiddag skød mod en patruljevogn i Horsens og siden forskansede sig i sin lejlighed, er blevet anholdt uden yderligere dramatik.

- Det lykkedes os at få talt manden ud, og derefter blev der foretaget en fredelig anholdelse, fortæller politiinspektør fra Sydøstjyllands Politi, Benny Tollestrup til Ritzau.

Politiet blev kaldt til Centerparken i Horsens efter fundet af en mistænkelig kasse. Kassen viste sig at være harmløs, men da betjentene ville opsøge manden, der angiveligt havde efterladt den, affyrede han to skud fra en gevær.

Et af skuddene ramte en patruljevogn, og manden flygtede ind i sin lejlighed. Det fik politiet til at spærre området af og evakuere de nærmeste beboere.

- Som et led i vores indsats for at få en fredelig løsning på situationen kom vi i telefonisk kontakt med ham, og klokken 17.47 kom han selv ud af lejligheden, siger Benny Tollestrup.

Det er endnu uvist, hvorfor manden valgte at skyde mod politiet.

- Vi er i gang med at indsamle dokumentation, afhøre vidner og så videre for at dokumentere hændelsesforløbet, forklarer politiinspektøren.

Han kan først på aftenen derfor heller ikke sige, hvad manden vil blive sigtet for, men forventer, at han skal fremstilles i grundlovsforhør onsdag.

- Det har jo været et alvorligt og voldsomt hændelsesforløb, hvor han har skudt mod en patruljevogn, forklarer Benny Tollestrup.

Han ønsker ikke at give nærmere oplysninger om den anholdte, men der skulle være tale om ældre mand, og han er ikke i forvejen kendt af politiet for noget alvorligt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx